Yandex Metrica

Türkiye'nin geleceği bu teknolojide saklı: Yüzer güneş panelleri

Türkiye'nin geleceği bu teknolojide saklı: Yüzer güneş panelleri

Göl ve barajlarda yaşanan kuraklığa karşı Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Pilot yüzer güneş panelleri projesinin yürütüldüğü Burdur Gölü'nde yüzde 55 başarı sağlandı.

Gündem

23.01.2024, 17:58

Tarım Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ve DSİ'nin ortaklaşa yürüttüğü "Burdur Gölü'nde Buharlaşma'nın Azaltılması AR-GE Çalışması" kapsamında verilerin incelemesi devam ediliyor. Bilinçsiz sulama ve buharlaşmanın ciddi su kaybına yol açtığına işaret eden yetkililer, Burdur Gölü'ne eklenen yüzer güneş panellerinde yüzde 55 başarı sağladı. 

Son dakika... AFAD duyurdu: Antalya açıklarında deprem Son dakika... AFAD duyurdu: Antalya açıklarında deprem Haberi Görüntüle

100 METREKARE GENİŞLİĞİNDE DÖRT HAVUZ OLUŞTURULDU

Milliyet'in haberine göre, pilot uygulama bölgesi olarak belirlenen Burdur Gölü'ne 4 adet havuz yapıldı. Bu havuzların biri gözlem havuzu olarak seçildi. İkinci havuza monolayer, üçüncü havuza gölge topları, dördüncü havuza ise yüzer güneş panelleri konuldu. 

Yapılan incelemeler neticesinde yüzer güneş panellerinin bulunduğu havuzda buharlaşmanın yüzde 54,76 engellendiği belirlendi.

Projenin enerji üretim düzeneği uygulama hesaplarına göre de yıllık 2.453 gigavatlık elektrik üretimi ve bundan da 2.8 milyar TL'lik gelir getireceği hesaplandı.

Ancak, yüzer güneş panellerinin içme suyu temin edilen alanlarda kullanılmaması gerektiği tespit edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading