Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türkiye NATO kozunu sahaya sürecek mi? Batı'nın Türkiye karşıtı hamlelerini bertaraf edecek adım

Türkiye NATO kozunu sahaya sürecek mi? Batı'nın Türkiye karşıtı hamlelerini bertaraf edecek adım

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken Finlandiya ve İsveç NATO'ya girmeye hazırlanıyor. Ancak NATO'ya girmek için 30 üye ülkenin de evet oyu vermesi gerekiyor. Türkiye'nin iki ülkenin bu olası dahlini koz olarak kullanması bekleniyor. Ankara yapacağı bu hamleyle Batı'nın ve dahi ABD'nin Türkiye karşıtı hamlelerini bertaraf edebilir.

Gündem

23.01.2024, 19:08

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken, Finlandiya ve İsveç NATO'ya katılmaya hazırlanıyor. NATO'nun en büyük ve en önemli üyelerinden biri olan Türkiye'nin deyer aldığı 30 üyeli NATO ittifakına katılmak için her üyenin 'evet' oyu vermesi şart.

Seçim sonrası okullar tatil mi, yarım gün mü 2024? 1... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE NATO KOZUNU SAHAYA SÜRERSE...

Konuya ilişkin uzmanlar flaş bir açıklamada bulundu. Türkiye'nin NATO'daki veto hakkına işaret eden uzmanlar, Ankara'nın Batı'dan bazı talep ve beklentileri olabileceğini ifade ediyor.

Özellikle Avrupa'daki terör örgütleri yapılanması PKK ve FETÖ'ye verilen desteğin kesilmesi ve bu terör örgütlerinin ABD ve Avrupa'da faaliyetlerine son verilmesinin talep edilebileceğine dikkat çeken uzmanlar, Türkiye'nin veto kozunu kullanarak KKTC'nin tanınması, AB üyeliği, Türkiye'ye yönelik Türkiye'ye karşı hamelelrini bertaraf edeceğine işaret ediyor.

Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye olarak her sahada varız Haberi Görüntüle

TÜRKİYE BATI'YI TERÖR ÖRGÜTÜNÜ DESTEKLEMEKTEN VAZGEÇİREBİLİR Mİ?

Türkiye Gazetesi'nin aktardığı habere göre, İsveç ve bazı NATO ülkelerinin terör örgütü PKK/YPG'yi desteklediğini vurgulayan uzmanlar, Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girişini bu anlamda fırsata çevirip müttefiklerini terör örgütünü desteklemekten vazgeçirebileceği belirtiliyor.

Gezici Araştırma kimin, sahibi kim? Gezici anket şirketi hangi partiye... Haberi Görüntüle

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN  ÜYELİĞİ TÜRKİYE'NİN ALEYHİNE Mİ DEĞİL Mİ?

Güvenlik politikaları uzmanı Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın’a göre, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyesi olması Türkiye’nin aleyhine mi, değil mi ona bakılmalı. 

Prof. Dr Caşın şu değerlendirmelerde bulundu:

NATO sisteminde üye olmak isteyen ülke demokratik bir ülke ise ve herhangi bir sınır sorunu yoksa üye olabilir. Türkiye’nin veto etmesi veya pazarlık etmesi için meşru bir gerekçesi olması lazım. Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’in PKK/YPG’ye verdiği desteğini kesilmesini talep edebilir. Büyük resimde Rusya, NATO’nun genişlemesinin durmasını istedi ancak Batı bunu kabul etmedi ve savaştılar.

Bu konuda da savaş, Finlandiya ve İsveç’e sıçrar mı sıçramaz mı? Rusya, Finlandiya’yı vurur mu? Bunlara bakmak lazım. Karşı çıkmamız için bir sebep yok. Bu tür pazarlıklara da girmek Türkiye’nin faydasına değil. Karşı taraftan da düşünmek gerekiyor. Türkiye veto hakkını kullanırsa ‘Türkiye, Rusya’yı destekliyor’ diyebilirler. Zaten çamur atmak için gerekçe arıyorlar. Bu defa Türkiye, NATO’da oyunbozan devlet konumuna düşer.

CHP'li Belediye Başkanı Akgün'den Türk milletine hakaret! Vatandaşlar tepki gösterdi Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE KRİZ ÇIKARMAZ ŞU ANKİ KONJONKTÜR BUNU KALDIRMAZ'

Uluslararası İlişkiler uzmanı Prof. Dr. Tarık Oğuzlu ise Türkiye’nin bazı konuları gündeme getirmesi gerektiğini düşünüyor.

Ankara’nın, eski Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen’in NATO Genel Sekreterliğine, karikatür krizi sebebiyle itiraz ettiğini hatırlatan Oğuzlu “Daha sonra yürütülen görüşmelerde Türkiye belirli manada istediğini aldı” dedi.

Türkiye’nin son dönemde Batı ile ilişkileri toparlanmaya çalıştığına işaret eden Oğuzlu “Türkiye kriz çıkarmaz, şu anki konjonktür bunu kaldırmaz. Yeni ve güçlü bir krizi tetikler. Ulusal çıkarlar bunu gerektirir. Oylamada da Türkiye veto etmez” diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading