Yandex Metrica

Türkiye karşıtı ABD'li senatör şimdi de NATO üyeliğini eleştirdi! 'Türkiye NATO müttefiki gibi davranmalı'

Türkiye karşıtı ABD'li senatör şimdi de NATO üyeliğini eleştirdi! 'Türkiye NATO müttefiki gibi davranmalı'

ABD siyasetinin önde gelen senatörlerinden olan ve Türkiye karşıtlığı ile bilinen Bob Menendez yine skandal bir açıklamada bulundu. Türkiye'nin koşulları yerine getirmeden F-16 almasına onay vermeyeceğini belirten Menendez, 'Türkiye NATO müttefiki gibi davranmalı' diye konuştu.

Gündem

23.01.2024, 19:42

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve Demokrat Senatör Bob Menendez, Yunan gazetesi Kathimerini'ye konuştu. 

İsrail - İran missilleme sonucu borsa İstanbul'da son durum ne 15 Nisan Pazartesi? BIST 100 düştü mü, ne oldu? İsrail - İran missilleme sonucu borsa İstanbul'da son durum ne... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE KARŞITI SÖZLERİ İLE BİLİNİYOR

Yunan ve Ermeni lobileriyle sık sık bir araya gelen ve yakın geçmişte Türkiye karşıtı açıklamalarıyla hafızalara kazınan Menendez, geçtiğimiz hafta gündem olan fakat Türkiye tarafından yalanlanan haber üzerinden açıklama yaparak, Rusya'dan ikinci parti S-400 satın alınmasından rahatsızlık duyduğunu söyleyerek şu ifadelere yer verdi: 

Türkiye'nin Rus S-400 füze savunma sistemini daha fazla satın almayı düşündüğüne dair haberler konusunda derin endişe duyuyorum. Yunanistan hava sahasının ihlalleri ve İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik sürecinin ertelenmesi... Türkiye'nin rotasını değiştireceğini ve bölgedeki savunma ittifakına karşı sorumluluklarını yerine getireceğini umuyorum. O zamana kadar Amerikan F-16 savaş uçaklarının Türkiye'ye satışını destekleyemem.

Diğer yandan S-400'ler konusunda açıklamada bulunan Savunma Sanayii Başkanlığı "Yeni bir gelişme söz konusu değil. İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam ediyor." diyerek iddiaları yalanlamıştı. 

Balıkesir merkezli 2 ilde “MAHZEN-31” operasyonları! Bir suç örgütü daha çökertildi: 8 şüpheli yakalandı Balıkesir merkezli 2 ilde “MAHZEN-31” operasyonları! Bir suç örgütü daha... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE NATO MÜTTEFİKİ GİBİ DAVRANMALI'  

Türkiye'nin NATO müttefiki gibi davranması gerektiğini belirten Menendez ise şöyle konuştu: 

Erdoğan yönetimi altında Türkiye'nin gidişatını görmezden gelemeyiz. Türkiye'nin demokratik süreci önemli ölçüde eridi. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken Türkiye hükümetinin NATO'ya bağlılığını ve ortak değer ve prensiplerini gösterme fırsatı bulunuyor. 

23 Nisan'da (Bugün) marketler açık mı? A101-BİM-ŞOK-Migros 23 Nisan'da kapalı mı? 23 Nisan'da (Bugün) marketler açık mı? A101-BİM-ŞOK-Migros 23 Nisan'da kapalı... Haberi Görüntüle

PROVOKASYON YAPAN ASIL TARAF YUNANİSTAN 

Türkiye'nin doğalgaz keşif çalışmalarını da beğenmeyen Menendez, "Türkiye, Yunan karasularına ve hava sahasına yönelik provokasyonlarını ve saldırılarını durdurmalı." diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading