Yandex Metrica

Türkiye Japonya'ya SİHA satışı yapacak mı? Çavuşoğlu 'İhtiyaçlarını karşılayabiliriz' diyerek duyurdu

Türkiye Japonya'ya SİHA satışı yapacak mı? Çavuşoğlu 'İhtiyaçlarını karşılayabiliriz' diyerek duyurdu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Japonya savunma sanayi ilişkileri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, Japonya'ya SİHA satış ihtimalini de değerlendirdi.

Gündem

23.01.2024, 19:51

Suikast sonucu hayatını kaybeden Japonya'nın eski Başbakanı Abe Şinzo'nun cenaze törenine katılmak üzere Tokyo'ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Japonya Ulusal Basın Kulübü’nde (JNPC) gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye ile Japonya arasındaki savunma sanayii ilişkilerine değinen Çavuşoğlu, ilişkileri geliştirmek istediklerini belirterek Japonya'nın SİHA talep etmeleri durumunda bu ihtiyacı karşılayabileceklerini belirtti.

İYİ Parti'de bir ayrılık daha: Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder görevinden istifa etti İYİ Parti'de bir ayrılık daha: Ankara İl Başkanı Akif Sarper... Haberi Görüntüle

'BİZİM ÜRETTİĞİMİZ SİHA'LAR DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA'

Çavuşoğlu konuyla alakalı açıklamasında, "Bizim ürettiğimiz İHA’lar, SİHA’lar dünyada şu anda üretilen ürünler arasında en iyilerinden hatta en başta gelir, bunu söyleyebilirim. Libya’da da özellikle Trablus’un işgalini önleyen de Türk SİHA’larıdır. Japonya’yla her alanda olduğu gibi savunma sanayii alanında da iş birliğimizi geliştirmek istiyoruz. Önümüzdeki günlerde de savunma sanayii ve güvenlikle ilgili istişarelerimizi de gerçekleştireceğiz." ifadelerine yer verdi. 

Türkiye'nin çocuk nüfusunda dikkat çeken düşüş! TÜİK'ten 2080 için çarpıcı tahmin! Türkiye'nin çocuk nüfusunda dikkat çeken düşüş! TÜİK'ten 2080 için çarpıcı... Haberi Görüntüle

'JAPONYA'NIN SİHA İHTİYACINI KARŞILAYABİLİRİZ'

Japonya'ya SİHA satışına yeşil ışık yaktıklarını belirten Çavuşoğlu şu ifadelere verdi: 

Japonya, gerek SİHA olsun gerekse diğer savunma sanayi ürünlerimiz olsun bunlardan almak isterse, diğer Asya ülkeleri de şu anda çok ilgileniyor özellikle Malezya ve Endonezya, bu ülkeler bizim savunma sanayi ürünlerimize çok ilgi gösteriyorlar, sözleşmeler imzalanıyor, biz memnuniyetle Japonya’nın bu alandaki ihtiyaçlarını da karşılarız.

Elbette İsrail ve ABD’nin de bu alanda teknolojisi ileri düzeyde. Ama dünyada herhalde bizim SİHA’lar gibi şarkı bestelenen, çocuklara isim verilen başka bir SİHA yoktur. Ukrayna’da doğan erkek çocuklar için verilen en popüler isim, Bayraktar. Savunma sanayinde hem kamu şirketlerimiz hem de özel şirketlerimiz son derece başarılı ve çok kaliteli ürünleri üretiyorlar.

Dışişleri Bakanlığından Yunanistan'a 'Deniz Parkı' uyarısı: 'Yaratılacak fiili durumları kabul etmeyeceğiz' Dışişleri Bakanlığından Yunanistan'a 'Deniz Parkı' uyarısı: 'Yaratılacak fiili durumları kabul... Haberi Görüntüle

JAPONYA TB3'LERİ IZUMO'DA İSTİYOR 

Diğer yandan Baykar'ın TCG Anadolu gemisi için tasarladığı Bayraktar TB3, Japonya'nın da gündemine girmişti. 

NikkeiAsia'da yer alan bir haberde TB3'lerin Japonya'nın çok amaçlı muhribi Izumo için uygun olduğuna dikkat çekilirken, TB2'ler için de şu ifadeler kullanıldı: 

Türk SİHA'larının işgalci Rus konvoylarına çektirdiği acı, askeri analistleri şaşırtıyor. Bayraktar TB2, 2020'de Azerbaycan'daki Ermeni tanklarını ortadan kaldırmış olsa da bu SİHA'ların Ukrayna'daki modern Rus ordusu karşısında başarılı olup olmayacağı konusunda şüpheler vardı. Ancak elde edilen son başarılar TB2 satışlarını daha da artıracak gibi görünüyor.

Yunus Emre diskalifiye mi edildi? Yunus Emre Survivor'da neden yok? Yunus Emre kovuldu mu? Yunus Emre diskalifiye mi edildi? Yunus Emre Survivor'da neden yok?... Haberi Görüntüle

ABD'Lİ DERGİDEN ASYA PAZARI İDDİASI 

Ayrıca ABD merkezli The New Yorker dergisinde Bayraktar TB3'leri bir Asya ülkesine satıldığı iddia edildi. 

Söz konusu haberin yazarı Stephen Witt, çevrimiçi röportajda görüştüğü Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın "TB3'lerin satışı konusunda bir Uzakdoğu ülkesiyle anlaştıklarını" söylediğini yazdı. 

"Savaşın Doğasını Değiştiren Türk SİHA'sı" başlıklı analizinde Stephen Witt, "Selçuk Bayraktar ile konuştuğumda Baykar, Doğu Asya'da bir satış görüşmesini tamamlamış, bir gemiden kalkış yapabilen TB3 SİHA'sını pazarlamıştı" ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading