banner2

Türkiye ile Mozambik arasında savunma anlaşması: İşbirliği daha da geliştirilecek

Türkiye ve Mozambik arasında Savunma Sanayii İşbirliği Anlaşması imzalandı. Anlaşmaya SSB Başkanı Haluk Görgün ve Mozambik Savunma Bakanı Cristovao Artur Chume imza attı.

Gündem 07.09.2023, 21:46 07.09.2023, 21:53
Abone ol
Türkiye ile Mozambik arasında savunma anlaşması: İşbirliği daha da geliştirilecek

Türkiye ve Mozambik arasında Savunma Sanayii İşbirliği Anlaşması imzalandı. Anlaşmaya SSB Başkanı Haluk Görgün ve Mozambik Savunma Bakanı Cristovao Artur Chume imza attı.

Anlaşmayla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, 3-9 Eylül tarihleri arasında bir dizi görüşme gerçekleştirmek üzere Türkiye'de bulunan Mozambik heyeti, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığını (SSB) ziyaret etti.

SAVUNMA SANAYİİ İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

SSB Başkanı Haluk Görgün ve Mozambik Savunma Bakanı Cristovao Artur Chume, heyetler arası yapılan görüşmenin ardındanSavunma Sanayii İşbirliği Anlaşmasına imza attı.

Anlaşma, iki ülke arasında savunma sanayisinde gerçekleştirilecek karşılıklı işbirliği faaliyetlerinin esaslarını kapsıyor.

"TÜRKİYE'Yİ STRATEJİK ORTAK OLARAK GÖRMEYİ ARZULUYORUZ"

Anlaşmaya dair konuşan SSB Başkanı Haluk Görgün, heyetler arası görüşmelerde, Türk savunma sanayisinde katedilen mesafenin Türkiye'nin bağımsız dış politikasında oynadığı role değinerek, dost ve kardeş ülkelerle bu alandaki çözüm ve tecrübelerini paylaşmaya hazır olduklarını vurguladı.

Mozambik Savunma Bakanı Cristovao Artur Chume ise Türk savunma sanayisinin ulaştığı seviyeden etkilendiklerini, Türkiye'yi Mozambik'in stratejik ortağı olarak görmeyi arzuladıklarını ifade etti.

Chume ve beraberindeki heyet, Türkiye'nin önde gelen savunma sanayisi firmalarını ziyaret ederek, ürünleri yerinde inceledi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!