Yandex Metrica

Türkiye devler liginde! JP Morgan, Moody's, Goldman Sachs ve OECD Türkiye'nin büyüme tahminini pozitif yönlü güncelledi

Türkiye devler liginde! JP Morgan, Moody's, Goldman Sachs ve OECD Türkiye'nin büyüme tahminini pozitif yönlü güncelledi

JP Morgan, Moody's ve Goldman Sachs'ın ardından OECD de Türkiye'nin büyüme tahminini güncelledi ve yüzde 8,4'lük tahmini 9'a yükseltti.

Gündem

23.01.2024, 18:23

ABD'li yatırım bankaları JPMorgan ve Goldman Sachs, iç ve dış talebin güçlü seyretmesi nedeniyle Türkiye için ekonomik büyüme tahminlerini yükseltmişti.

JPMorgan, Türkiye için 2021 büyüme tahminini yüzde 6.8'den yüzde 8.4'e revize ederken, 2022 büyüme tahminini yüzde 3.4 seviyesinde tuttu. Yayımlanan raporda özellikle hükümet erken seçime gitmeyi tercih etmesi halinde tahminler üzerinde "yukarı yönlü" risklere oluşacağını belirtildi.

Goldman Sachs da Türkiye için 2021 gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) büyüme beklentisini yüzde 7.5'ten yüzde 9.5'e yükseltti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye ekonomisinin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 5'ten yüzde 6'ya çıkardı.

İliç'teki maden faciasında yeni gelişme! Bakan Bayraktar duyurdu İliç'teki maden faciasında yeni gelişme! Bakan Bayraktar duyurdu Haberi Görüntüle

SON BÜYÜME TAHMİNİ OECD'DEN GELDİ

OECD geçtiğimiz günlerde Türkiye için 8,4'lük büyüme tahmininde bulunmuştu. Bugün Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini revize eden OECD, 2021 yılı için büyüme tahminini yüzde 9'a yükseltti.

Son güncelleme ile birlikte Türkiye, küresel ekonomide yerini yükseltme başarısı elde etti.

S&P'DEN DE GÜNCELLEME GELDİ

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P,  Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Gelişen Piyasalar raporunda, Türkiye’nin 2021 yılı için ekonomik büyüme tahmininin 1,2 puan artırılarak yüzde 9,8’e, 2022 yılı için büyüme tahmininin ise yüzde 0,4 artırılarak 3,7’ye revize edildiği kaydedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading