Yandex Metrica
SON DAKİKA

Türkiye'den İsveç'teki rezil görüntülere sert tepki! Asla kabul edilemez

NATO'ya girmek isteyen İsveç'te terör örgütü sempatizanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketini astıkları rezil görüntüler sonrası AK Parti'den siyasi isimler çok sert açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "En şiddetli şekilde kınıyorum. İsveçli mevkiidaşımla da konuştum durumu." derken, İletişim Başkanı Altun, ''İsveç, 70 yıldır üyesi olduğumuz NATO'ya girmek istiyorsa Madrid'de verdiği sözleri tutmalıdır. Bu konuda Türkiye'nin herhangi bir taviz vermesini beklemek beyhude olacaktır. '' dedi. İşte İsveç'teki skandal görüntülere siyasi isimlerden tepki...

Gündem

23.01.2024, 20:18

PKK'lılar İsveç'in başkenti Stockholm'de harekete geçti ve Erdoğan maketiyle çirkin bir saldırıya imza attı. Söz konusu saldırının ardından birçok siyasi Twitter üzerinden tepki gösterdi. 

Dilan Polat Nez Demir olayı ne, ne yaşandı? Dilan Polat... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN HASSASİYETİNİN NE KADAR HAKLI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un konuya illişkin Twitter'dan yaptığı paylaşım şu şekilde:

İsveç'te gerçekleştirilen çirkin gösteri yalnızca Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı değil tüm Türkiye'ye karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu yapılan alçaklık da buna seyirci kalınması da asla kabul edilemez. Türkiye'nin NATO'ya girmek isteyen ülkelerin Terör örgütlerine müsade etmemesi konusundaki hassasiyetinin de ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Seçim yasakları ne zaman başlayacak? YSK tarih verip uyardı Haberi Görüntüle

'TERÖRE İMKAN SAĞLAYANLARIN KARŞISINDA OLACAĞIZ'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de tepki gösteren isimler arasında..

"İsveç'in başkenti Stockholm'de terör örgütü PKK yandaşlarının düzenledikleri eylemde Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye’nin hedef alınmasını lanetliyoruz." diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

İsveç makamlarının bu alçakça eyleme izin vermeleri asla kabul edilemez! NATO'ya üye olma talebinde bulunan bir devlette böyle bir hadisenin gerçekleşmesi vahimdir. Terörün eylem ve propagandasını engellemeyen bir ülkenin NATO savunmasına nasıl katkısı olacaktır.. Cumhurbaşkanımızı ve ülkemizi hedef alan bu çirkin eylemin sorumluları hakkında gerekenin yapılması İsveç makamlarının sorumluluğundadır. Terörle mücadele ettiğimiz gibi, teröre imkan sağlayanların da karşısında olacağız.

2024 MUŞ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Muş'ta hangi... Haberi Görüntüle

Dışişleri Bakanı Fidan: 'Ülkemiz ve bölgemiz üzerinde oyun oynanmasına asla... Haberi Görüntüle

BAKAN SOYLU: ALIŞACAKLAR, ERDOĞAN BİR DÜNYA GERÇEĞİDİR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, osyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Stockholm'de tarihi belediye binası önünde toplanan bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a benzetilen bir kuklayı, binanın önündeki direğe asmasına tepki gösterdi.

Soylu, şunları kaydetti:

Terör örgütleri zehirli yılan gibidir aynı çuvala gireni sokar. Sarı torbalara itiraz edenler, İsveç'te terörün hain yüzüyle tekrar karşılaşmıştır. Dünyadaki terör örgütlerini de dize getireceğiz derken bunu kastetmiştik. Alışacaklar, Recep Tayyip Erdoğan bir dünya gerçeğidir."

Son dakika... Bakan Fidan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'le görüştü Haberi Görüntüle

2024 KAHRAMANMARAŞ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş'ta hangi... Haberi Görüntüle

'YASAL İŞLEMLERİ DERHAL BAŞLATMALARINI BEKLİYORUZ'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da açıklamalarda bulundu. Oktay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

İsveç'in NATO üyelik girişimleri kapsamında verdikleri sözleri tutmalarını, bu tür girişimlere müsamaha göstermemelerini bekliyoruz. Bu yaşananlar, Türkiye'nin haklı endişelerini bir kez daha dünya kamuoyuna göstermiştir. Demokratik hukuk devletlerinin hiçbirinin bu tip hukuksuz gösterilere göz yumması beklenemez. İsveç makamlarının, kabul edilemez bu eylemleri gerçekleştiren terör grupları ve destekçileri hakkında yasal işlemleri derhal başlatmalarını bekliyoruz."

Şişli'de iftar çadırı kuruldu mu, kurulacak mı? 2020 Şişli Ramazan... Haberi Görüntüle

2024 ÖSYM MSÜ sınav sonuçları sorgulama ekranı ! MSÜ sınav... Haberi Görüntüle

'MUHALEFET BÖYLE BİR MESELEDE TEPKİ KOYMALI'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, konuya ilişkin A Haber'e açıklamalarda bulundu.

Dağ açıklamalarında; "Muhalefetimiz de böyle bir meselede tepki koymalı" ifadelerini kullandı.

Hamza Dağ, "Yapılan eylem kesinlikle düşünce özgürlüğü olarak kabul edilemez. İsveç PKK'ya karşı net tavır koymuyor. Milli hassasiyeti olan herkes tepki göstermeli" ifadelerine yer verdi.

2024 Sandık görevlileri 1 Nisan'da izinli olacak mı? İdari izin... Haberi Görüntüle

KALIN'DAN FLAŞ AÇIKLAMA: FAİLLER ADALET ÖNÜNE ÇIKARILMALI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "En şiddetli şekilde kınıyorum. İsveçli mevkiidaşımla da konuştum durumu." dedi.

Kalın şunları ifade etti:

Bunların hala gerçekleşiyor olması terör örgütü YPG-PKK'nın (İsveç) rahat hareket ediyor olabildiğinin göstergesidir. İsveç terör örgütlerine güvenli liman olmayı sürdürüyor. Kendilerinden somut aksiyon beklediğimizi ilettik. Yapılan açıklamalar yeterli değil. Bu çirkin eyleme karşı somut aksiyon alınmalı. Failler adalet önüne çıkarılmalı. Türkiye'nin güvenlik kaygıları dahilinde adım atılmalı. Bu şekilde NATO üyelik süreci ilerleyemez.

Hopa'nın çilesi bitecek! Bakan Uraloğlu Artvin'de müjdeledi: Hopa-Borçka yolu köprü... Haberi Görüntüle

DUNE2: Çöl Gezegeni filmi güzel mi? IMDB puanı kaç? Dune2:... Haberi Görüntüle

FAHRETTİN ALTUN: CUMHURBAŞKANINI HEDEF ALMASINI EN SERT BİÇİMDE KINIYORUZ

Sosyal medya hesabından skandal olaya tepkisini gösteren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Fahrettin Altun açıklamasında şunları aktardı:

İsveç'teki PKK terör örgütü mensuplarının Türkiye ve demokratik yollardan başa gelmiş cumhurbaşkanını hedef almasını en sert biçimde kınıyoruz. İsveç makamlarının daha fazla gecikmeksizin terörist gruplara karşı gerekli adımları atmasını talep ediyoruz. İsveç, 70 yıldır üyesi olduğumuz NATO'ya girmek istiyorsa Madrid'de verdiği sözleri tutmalıdır. Bu konuda Türkiye'nin herhangi bir taviz vermesini beklemek beyhude olacaktır. PKK terör örgütünün Stockholm'de İsveç hükümetine bu şekilde meydan okuması, İsveçli yetkililerin son günlerde iddia ettikleri gibi terörle mücadelede gerekli adımları atmadığının kanıtıdır.

Meteoroloji açıkladı: (16-17) Mart Pazar günü yaz havası yaşanacak! 2024... Haberi Görüntüle

BAKAN BOZDAĞ: TÜRKİYE VE TÜRK MİLLETİNE SALDIRIDIR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise "İsveç'in başkenti Stockholm'da bölücü terör örgütü teröristlerinin Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik alçakça saldırısını lanetliyorum. Bu saldırı; sadece Sayın Cumhurbaşkanımıza değil Türkiye ve Türk Milletine saldırıdır. Bu terör eylemine müsaade eden İsveç hükümetini kınıyorum. Bu hain ve alçak terör saldırısına İsveç güvenlik güçlerinin müsaade etmesi ve hukuku işletip müdahale etmemesi, İsveç’in Türkiye’ye verdiği sözü tutmadığının ve attığı imzada samimi olmadığının açık bir göstergesidir. İsveç hükümetini terör eylemine katılan teröristleri tespit edip, yargı önüne çıkartmaya; Türkiye’ye verdiği sözü tutmaya davet ediyorum" açıklamasında bulundu.

22-23-24 Mart BİM aktüel ürünler! BİM'de bu hafta hangi ürünler... Haberi Görüntüle

KARAİSMAİLOĞLU: ÇİRKİN GÖSTERİYİ LANETLİYORUZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, skandal gösteri sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "İsveç'in başkenti Stockholm'de terör örgütü üyeleri tarafından ülkemizi ve Cumhurbaşkanımızı hedef alan çirkin gösteriyi lanetliyoruz. Teröre ve işbirlikçilerine geçit vermemeye, güçlü Türkiye olarak dünyanın her yerinde mücadelemize devam edeceğiz."

M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattında intihar mı oldu? Mecidiyeköy metro durağında... Haberi Görüntüle

ŞENTOP: ASLA KABUL EDİLEMEZ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Stockholm'de, PKK/YPG terör örgütünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan terör eylemine sert tepki gösterdi. Şentop, "İsveç'in başkenti Stockholm'da bölücü terör örgütü PKK üyelerinin gerçekleştirdiği, Cumhurbaşkanımızı ve Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alan eylemi lanetliyoruz. İsveç'in demokrasiye açık bir tehdit olan bu alçak terör eylemine izin vermesi ve göz yumması asla kabul edilemez. NATO'ya üyelik talebinde bulunan bir devlette bu saldırının kolaylıkla gerçekleşmesi tehlikeli ve vahimdir. İsveç Devleti'nden bu alçak terör eylemini gerçekleştirenlerin ve sorumlularının derhal tespit edilmesini ve hukuk önünde gerekenin yapılmasını bekliyoruz." dedi.

Emine Erdoğan'dan 'Uluslararası Sıfır Atık Günü' mesajı: Somut adımlar atmalıyız Haberi Görüntüle

NEBATİ: HADSİZLİĞİ LANETLİYORUM

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ise şunları kaydetti: "İsveç'teki saygısızlığı, Cumhurbaşkanımızın şahsına değil, milletimize ve devletimize yapılmış bir saygısızlık olarak görüyor, bu hadsizliği lanetliyorum. Türkiye ile müttefik olma isteğini dillendiren bir ülkenin, başkentinde böyle bir rezilliğe müsaade etmesi kabul edilemez."

31 Mart yerel seçimlerde ilk kez oy kullanacak seçmen sayısı... Haberi Görüntüle

BAKAN AKAR: TEDBİR ALMAYA DAVET EDİYORUZ

Milli Savunma Bakanı Akar'dan, İsveç'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan provokasyona sert tepki geldi. Bakan Akar, “NATO’ya girmek isteyen bir ülkede, 70 yıllık NATO üyesi bir ülkenin Cumhurbaşkanı'na karşı yapılan iğrenç eylemi şiddetle kınıyor, İsveç’i derhâl tedbir almaya davet ediyoruz.” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading