Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türkiye'deki 'istemezükçüler' duyar mı? Almanya'da yaşayan gurbetçi kızın haklı isyanı: Geçinemiyoruz

Türkiye'deki 'istemezükçüler' duyar mı? Almanya'da yaşayan gurbetçi kızın haklı isyanı: Geçinemiyoruz

Almanya'da yaşayan gurbetçi bir kadının çektiği görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Videoda maaşın kira ve faturalara ancak yettiğini açıklayan gurbetçi kadın, Türkiye'den kendisine yapılan eleştirilere sert tepki gösterdi.

Gündem

23.01.2024, 20:23

Almanya'da yaşayan bir gurbetçinin çektiği video Twitter'da gündem oldu. Genç kız aldığı maaşın yalnızca kira ve faturalara yettiğini söyleyerek yapılan yorumlara sert tepki gösterdi.

Vicdansızlığın dibi yok! Depremzedeler için gelen yardımlar Lütfü Savaş'ın seçim... Haberi Görüntüle

'BİZ BURADA GEÇİNEMİYORUZ'

Almanya'daki yaşam şartlarının göründüğü gibi olmadığını aktaran genç kız, ''Biz burada geçinemiyoruz' diyerek haklı isyanını dile getirdi.

Gurbetçi kız Almanya'da 2 sene çalışarak ev ve araba alınamayacağını söyleyerek, '' Biz bugün bir salatalık alalım mı diye düşünüyoruz' ifadesini kullandı. 

Heyet Türkiye'ye gelecek! PKK'yı kuzey Irak'ta bitirecek büyük operasyon başlıyor!... Haberi Görüntüle

EKONOMİK KRİZ VAR

Genç kız, Türkiye vatandaşlarının her gün serpme kahvaltı yaptıklarını ve yeni çıkan her ürünü alabildiklerini söyleyerek, ''Sonra diyorsunuz ki siz krallar gibi yaşıyorsunuz, ben anlamıyorum yani bizim burada da ekonomik kriz var. Burada da hiçbir şey alamıyoruz artık." dedi.

31 Mart'ta Türkiye sandık başında! YSK duyurdu: 32 ilde oy... Haberi Görüntüle

NAH EV İLE ARABA ALIRSIN

Gurbetçi kız sözlerini devamında şunları aktardı:

Kiralarımız 1000 euro, üstüne elektrik ve su faturamız geliyor 200-300 euro. Elimizde hiçbir şey kalmıyor deyince bize inanmıyorlar. Biri yazmış ki yorumlara euro zaten 20 oldu. Sen buraya gelsen iki sene çalışsan Almanya’da, Türkiye’den ev ve araba alırsın. Nah ev ile araba alırsın, biz burada geçinemiyoruz. Biz bugün bir salatalık alalım mı diye düşünüyoruz. Yani bu Türkiye’deki insanları anlamıyorum her gün Starbucks’a gidiyorlar, dışarıda yiyorlar. Bir serpme kahvaltı 400 lira olmuş, her gün gidiyorsunuz. Sonra diyorsunuz ki siz krallar gibi yaşıyorsunuz, ben anlamıyorum yani bizim burada da ekonomik kriz var. Burada da hiçbir şey alamıyoruz artık.

Survivor Yunus Emre baba olacaktı eşi Beria Özden'den kötü haber... Haberi Görüntüle

BİZE LAF EDİP DURMAYIN

Türkiye'de asgari ücretin 8 bin 500 TL olduğunu söyleyen gurbetçi kız Türkiye'nin daha zengin olduğunu savunarak sözlerine şöyle devam etti:

Yazmış ki sizin orada salçanın fiyatı en fazla 3 euro. Ee zaten bizim kiralarımız bin euro, aldığımız para 1700 euro. Bazıları var asgari ücret için çalışıyor 1200 euro. Senin kiran 1000 euroysa, 200 euro elektriğe veriyorsan sana para kalmıyor. Yani Türkiye’deki insanlar siz ne kadar terbiyesizsiniz. Hiçbirinizi anlamış değilim ve anlamayacağım da. Bize laf edip durmayın, getirdiğimiz çikolatalara bile laf ediyorsunuz. Artık size çikolata falan yok, siz bize getirin. Siz bizden daha zenginsiniz. 8 bin TL alıyorsunuz ya.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading