Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türkiye Barolar Birliği bakın kime emanet?

Türkiye Barolar Birliği bakın kime emanet?

Türkiye Barolar Birliği'nin yeni başkanı Ramiz Erinç Sağkan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı hedef aldı, terör örgütü üyesi DHKP-C'li Helin Bölek'e sahip çıktı. Gezi Parkı olaylarını savundu. Erinç Sağkan'ın geçmişi skandallarla dolu...

Gündem

23.01.2024, 18:24

Türkiye Barolar Birliği'nin 36. Olağan Genel Kurulu, Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi'nde dün yapıldı. 

Genel kuruldaki başkanlık seçimini, 348 delegeden 182'sinin oyunu alan Ankara Barosu'nun Başkanı Ramiz Erinç Sağkan kazandı. 

Diğer aday Metin Feyzioğlu ise 156 oy aldı. 10 delege tarafından ise oy kullanılmadı. Yapılan genel kurulda, yönetim, disiplin ve denetleme kurullarının üyeleri de belirlendi. 

AMASYA seçim sonuçları | 31 Mart 2024 Amasya'da hangi parti... Haberi Görüntüle

DHKP-C MARŞI İLE TEBRİK EDİLDİ 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı seçilen Erinç Sağkan, DHPK-C marşı ile kutlandı.

İstanbul'daki barajların son durumu: Yüzde 80'i aştı! Haberi Görüntüle

ERİNÇ SAĞKAN'A KILIÇDAROĞLU'NDAN TEBRİK 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBB Başkanı olan Erinç Sağkan'ı tebrik etti. 

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı tebrik açıklamasında, "Türkiye Barolar Birliği 36. Olağan Genel Kurulu'nda seçimi kazanarak TBB Başkanı seçilen Erinç Sağkan ve yönetim kurulunu kutluyorum. Hukukun egemenliğini birlikte tesis edeceğimiz, ülkemizde görevinizi hiçbir baskı altında kalmadan yerine getireceğiniz günler yakındır." ifadelerine yer verdi. 

Çocuk oyuncu Batuhan Göksu neden öldü? Batuhan Göksu kanser miydi?... Haberi Görüntüle

DHKP-C'Lİ TERÖRİST HELİN BÖLEK'İ SAHİPLENMİŞTİ

Sağkan, Helin Bölek'in ölümünün korku verdiğini söylemişti. 3 Nisan 2020'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Helin Bölek'i sahiplenen Sağkan, "Bizler hayatta kalmak için evlerimize sığınmışken, Helin sesinin duyulması için canını öne sürmüştü. Tek isteği vardı adil yargılanmak. Duyurmaya çalıştığı sesi bu düzene ölümünden daha çok korku verdi. Çok üzgünüz" ifadelerini kullanmıştı. 

Nusr-Et'e silahlı saldırıda 5 gözaltı: Suç örgütü elebaşı talimat vermiş Haberi Görüntüle

GEZİ PARKI EYLEMLERİNE DESTEK VERDİ 

TBB Başkanlığına seçilen Erinç Sağkan 2013 yılında yaşanan Gezi Parkı ihanetine de destek vermişti. 

Sağkan Gezi Parkı eylemlerinin 5. yılında sosyal medya hesabından "Gezi direnişinin 5. yılında Ethem Sarısülük'ün anmasındayız. Unutmadık, sorumlularının cezalandırıldığını görmeden bu mücadele bitmeyecek". ifadelerini kullanmıştı. 

ADIYAMAN seçim sonuçları | 31 Mart 2024 Adıyaman'da hangi parti... Haberi Görüntüle

ANKARA BAROSUNDAN LGBT SAPKINLIĞINA DESTEK

Sağkan'ın başkanlığı yürüttüğü dönemde Ankara Barosu, DİB Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, Ankara Hacı Bayram Camii'nde Cuma namanızını kıldırması ve hutbede, "Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor" ifadelerini kullanmasından rahatsız olmuştu. 

Erinç Sağkan'ın başkanı olduğu Ankara Barosu LGBT hareketine destek vermiş, 'LGBT Hakları Merkezi' kurulduğunu duyurmuştu. 

Baro tarafından yapılan açıklamada "Baromuz bünyesinde LGBTİQ+ Hakları Merkezi kurulmuştur. Merkezde görev almak isteyen meslektaşlarımızın Baro Kalemine başvuruda bulunmaları gerektiği duyurulur" denilmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading