Yandex Metrica

Türkiye ABD'nin Güney Kıbrıs hamlesi sonrası harekete geçti! Gemiler oraya gidiyor

Türkiye ABD'nin Güney Kıbrıs hamlesi sonrası harekete geçti! Gemiler oraya gidiyor

Daha önce Rum askerlerine eğitim veren Washington yönetimi yeni bir skandala imza atıp Arleigh Burke savaş gemisini Rum Yönetimi'nin kontrolündeki Limasol Limanı'na demirlenmişti. Dün gece Türkiye Dışişleri Bakanlığının tepki açıklamasının ardından Türk savaş gemilerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) limanlarına ziyaret gerçekleştirecekleri bildirildi.

Gündem

23.01.2024, 20:54

KKTC Dışişleri Bakanlığı da Amerikan savaş gemisinin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ziyaretine sessiz kalmadı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada "ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimine askeri desteğini artırarak devam ettirmesi, Doğu Akdeniz'de uzlaşı ve diplomasi yerine gerilim ve çekişmeyi tercih ettiğini ortaya koymaktadır" ifadelerine yer verildi.

Anne ve kızı teleferik kabusunu anlattı: Önümüzde parçalanan kabin vardı Anne ve kızı teleferik kabusunu anlattı: Önümüzde parçalanan kabin vardı Haberi Görüntüle

"BU POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRMEYE DAVET EDİYORUZ"

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin, ABD donanmasına ait geminin GKRY'ye demirlemesine gösterdiği tepkiyi destekledi. Açıklamada, "ABD’yi bu politikalarını gözden geçirmeye davet ediyoruz" denildi.

"KKTC ile birlikte defaatle vurguladığımız üzere, ABD’nin bölgede Kıbrıs Türk tarafının hilafına attığı denge bozucu adımlar, bu ülkenin Ada’da uzun yıllar boyunca sürdürdüğü tarafsız konumunu zedelemekte ve Kıbrıs’ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözümün önünde engel oluşturmaktadır. ABD’yi bu politikalarını gözden geçirmeye davet ediyoruz. Kıbrıs’ta garantör devlet konumunda bulunan Türkiye’nin her şart ve koşulda Kıbrıs Türklerinin meşru hak ve çıkarlarını savunmayı kararlılıkla sürdüreceğini yeniden vurgulamak istiyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan  ve Irak Başbakanı'ndan ortak basın toplantısı! PKK mesajı dikkat çekti: Varlığı sonlanacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başbakanı'ndan ortak basın toplantısı! PKK mesajı... Haberi Görüntüle

TÜRK SAVAŞ GEMİLERİ KKTC LİMANLARINI ZİYARET EDECEK

Türk savaş gemilerinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) limanlarına ziyaret gerçekleştirecekleri bildirildi. KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) basın bürosundan yapılan yazılı açıklamada, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı muharip unsurlarından TCG İmbat ve TCG Bozcaada'nın 19 Mayıs'ta KKTC'de halkın ziyaretine açılacağı kaydedildi.

Açıklamada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gerçekleşecek programda, TCG İmbat (P-335) Hücumbotunun Girne Turizm Limanı'nda, TCG Bozcaada (F-500) Korvetinin ise Gazimağusa Limanı'nda cuma günü 10.00-17.00 saatlerinde ziyaret edilebileceği belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading