Yandex Metrica

'Türkiye 20-25 eyalete ayrılmalı' diyen CHP'liye Fransızlar üstün hizmet madalyası verdi! Tören sırasında Türk topçuları Suriye'de Lafarge'ı bombalıyordu

'Türkiye 20-25 eyalete ayrılmalı' diyen CHP'liye Fransızlar üstün hizmet madalyası verdi! Tören sırasında Türk topçuları Suriye'de Lafarge'ı bombalıyordu

Hendek-barikat terörü sırasında PKK'nın yanında saf tutup "TSK katliam yapıyor" diye bildiri yayınlayan akademisyenlerden CHP'li İbrahim Kaboğlu, Fransız devletince en yüksek pâyede ödüllendirildi. Kaboğlu, Türkiye'yi bölmeyi hedefleyen anayasa çalışmalarının mimarı konumunda.

Gündem

03.04.2024, 12:55

Terör örgütü PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'daki pek çok yerleşim yerini 'kurtarılmış bölge' olarak ilan ettiği dönemde devletin düzenlediği güvenlik operasyonlarını 'suç' olarak tanımlayan Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'na Fransa tarafından üstün hizmet nişanı verildi. 

Asker-polis yüzlerce güvenlik mensubu Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Van, Muş ve Mardin'deki operasyonlarda şehit düşerken Kaboğlu ve arkadaşları, 2016 yılının ocak ayında 'Barış Bildirisi' adlı skandal bir açıklamaya imza atmıştı. Sonraki dönemde 'PKK propagandası yapmak' suçundan yargılanan ve 15 Temmuz sonrası çıkarılan KHK kapsamında üniversiteden atılan Kaboğlu'ya CHP yönetimi kol kanat gerdi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından listeye alınıp milletvekili yapılarak Meclis'e sokulan Kaboğlu, terör örgütüyle kurduğu 'empati'yi vekilliği süresince farklı bir boyuta taşıdı. CHP İstanbul Milletvekili Kaboğlu, hazırladığı anayasa taslağıyla Türkiye'yi 20-25 bölgeye ayırma planını kamuoyuna açıkça duyurdu. 

Kamuoyunun 'federasyon anayasası' olarak tanıdığı ve 2018 yılından beri üzerinde çalışılan taslakta "Türkiye sayıları 2 ila 5 il arasında değişen idare biçimlerini kapsayacak şekilde 20-25 yönetim birimine ayrılmalı" deniyor. 

Başından sonuna Kaboğlu'nun organize ettiği bu çalışmanın tutuklu HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın Gezi olayları sonrası Temmuz 2013'te dile getirdiği şu talimatla doğrudan ilgisi bulunuyor: "Tüm Türkiye için özerklik talebinde bulunuyoruz, sadece Kürtler için değil. Türkiye 20-25 bölgeye ayrılabilir."

Gökyüzünü boyuyoruz! HÜRKUŞ çocuklar ile buluştu ortaya harika görüntüler çıktı Gökyüzünü boyuyoruz! HÜRKUŞ çocuklar ile buluştu ortaya harika görüntüler çıktı Haberi Görüntüle

BÖLÜCÜ PLANLARINI MUHALEFETE KABUL ETTİRDİ

Hendek-barikat terörüne müdahale sırasında yaklaşık 800 vatan evladının şehit düşmesini önemsemeyip, "TSK katliam yapıyor. Bu suça ortak olmayacağız" diye açıklama yapan İbrahim Kaboğlu, sinsi planlarını CHP'ye vekil olduktan sonra Altılı Masa'daki muhalefet partilerine de kabul ettirdi. 

Ekim 2021'de Abant'ta toplanan CHP milletvekilleri, "Türkiye özerk bölgelere ayrılsın, eyalet güçleri vergi toplasın" şeklinde özetlenebilecek bir rapor hazırlamıştı. Bu anayasa taslağı doğrultusunda hazırlanan ve 28 Şubat'ta açıklanan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni'nde ise eyalet planlarına açık kapı bırakan maddeler yer aldı. 

28 Şubat'ta Altılı İttifak tarafından ortak imzayla açıklanan bildiri, siyasetin PKK'ya ve bölücülere yönelik kapsamlı bir koruma senedi niteliğinde.

Yerel yönetimlerin güçlendirilip kendi bölgesinde vergi toplar hale gelmesi gerektiğini ileri süren bildiri, terör örgütüne yardımda bulunduğu kanıtlanmış olsa dahi hiçbir belediye başkanının yerine kayyum atanamayacağını savunuyor. 

İşte İbrahim Kaboğlu, bu eşsiz 'hizmetlerinden' ötürü Fransa devleti tarafından ödüllendirildi. Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği binasında düzenlenen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törende Kaboğlu'na Fransa’nın en prestijli nişanı olan Chevalier dans l’Ordre National de la Legion d'Honneur nişanı verildi.

Sözkonusu nişan, 'toplumsal ve kültürel yaşama olan katkıları nedeniyle' Kaboğlu'na Fransız Büyükelçi Herve Magro tarafından takdim edildi.

Tevfik Göksu'nun Başkanvekilliği niye bitti, neler oldu? Tevfik Göksu görevden neden ayrıldı? Tevfik Göksu'nun Başkanvekilliği niye bitti, neler oldu? Tevfik Göksu görevden... Haberi Görüntüle

TÖREN SIRASINDA SURİYE'DEKİ LAFARGE'A BOMBA YAĞIYORDU

Neredeyse tüm dış politika konularında Türkiye'yi suçlayıp ABD ve Avrupa ülkelerini aklamasıyla meşhur olan CHP'li Ünal Çeviköz de Kılıçdaroğlu'nun yanında törene katılan isimlerden biriydi.  

CHP'li İbrahim Kaboğlu, bölücü çalışmaları nedeniyle Fransızlar tarafından Kemal Kılıçdaroğlu nezaretinde ödüllendirilirken, Suriye sınırındaki Türk topçuları, terör örgütü DEAŞ destekçisi Fransız Lafarge şirketinin Ayn İsa'daki tesislerini bombalıyordu. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading