Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türker İnanoğlu'ndan üzen haber! Hastaneye kaldırıldı

Türker İnanoğlu'ndan üzen haber! Hastaneye kaldırıldı

Ünlü Yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu'ndan sevenlerini üzecek bir haber geldi. İnanoğlu Florence Nightingale Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Gündem

22.02.2024, 01:46

Türk sinemasının öneml isimlerinden biri olan yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu'ndan sevenlerini izen bir haber geldi.

ABB Başkan adayı Turgut Altınok mal varlığını açıkladı: Ana sütü... Haberi Görüntüle

HASTANEYE KALDIRILDI

Duaeyn yönetmen İnanoğlu, 18 Aralık'ta bel fıtığı ameliyatı oldu. 86 yaşındaki İnanoğlu’nda geçtiğimiz günlerde belli bir yaşın üzerinde çok sık rastlanan kalça kırığı meydana geldi. Zaman zaman solunum rahatsızlığı da yaşayan Türk sinemasının çınarlarından Türker İnanoğlu Florence Nightingale Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sahra tozu geliyor, maskeleri hazırlayın! Uzman isim tarih verdi Haberi Görüntüle

TÜRKER İNANOĞLU KİMDİR?

Türker İnanoğlu, 18 Mayıs 1936 tarihinde dünyaya geldi. 1957 yılında Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nda öğrenciyken, yönetmen yardımcısı olarak sinema alanına girdi. Ömer Lütfi Akad ve Nişan Hançer gibi ünlü yönetmenlerle çalıştı.

1959 yılında yaptığı Senden Ayrı Yaşayamam filmiyle yönetmenliğe başladı. 1960 yılında Erler Film adında kendi sahibi olduğu bir film şirketi kurdu. 1979'da Ulusal Video şirketini, 1985 yılında da bir televizyon stüdyosu kurdu. Çok sayıda televizyon yapımlarına imzasını attı.

Beyoğlu'nda Atlas Sineması, Şişli'de Kent Sineması, Kavacık'ta Boğaziçi Sinemalarının da sahibidir. 2005 yılında İstanbul Maslak'ta, TİM (Türker İnanoğlu Maslak Show Center) açtı.

Türker İnanoğlu, oyuncu Filiz Akın'la yaptığı evlilikten İlker İnanoğlu dünyaya geldi. Filiz Akın'dan ayrıldıktan sonra 1974 yılında Gülşen Bubikoğlu ile evlendi ve bu evlilikten Zeynep isminde bir kızı oldu

Türker İnanoğlu 18 Mayıs 1936'da Safranbolu'da dünyaya geldi. Babası Abdülhamit'in huzur hocası Mustafa Lütfi Efendi'nin oğlu Dr. Hakkı Nevin, annesi Safranbolu eşrafından Çizmecioğlu ailesinin kızı Nazmiye Hanım'dır. Türker İnanoğlu'ndan sonra aileye Sezer ve Berker ikizleri katılır, ama Sezer 3 aylıkken vefat eder. Türker İnanoğlu'nun yaşamının ilk 15 yılı Safranbolu ile İstanbul arasında geçer. Okul ve ilk gençlik yıllarında İnanoğlu'nun en büyük tutkularından biri futbol ve sinemadır.

Futbolculuk yönünü okul takımlarında ve semt kulüplerinde sürdüren İnanoğlu, lise eğitimi sonrasında devam ettiği Tatbiki Güzel Sanatlar Akademisi grafik bölümündeki yüksek öğrenimini tamamlamadan çok sevdiği sinema mesleğine geçer.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading