Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türk uzay yolcusu belli oluyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Türk uzay yolcusu belli oluyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Son dakika haberleri... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaya gidecek adayların belli olduğunu, yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını belirtti.

Gündem

23.01.2024, 20:21

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Burada konuşma yapan Bakan Varank, uzaya gidecek adayların belli olduğunu açıkladı.

Bilindiği üzere Türkiye Uzay Ajansı, ülkenin uzay hedeflerini geçtiğimiz yıllarda açıkladı. Hedeflerin başında ise ilk kez bir Türk astronotunu uzaya göndermek var. İlk Türk astronotun kim olacağı da merak konusu. Seçilen kişinin eğitim sürecinin 4-6 ay arasında olacağı belirtildi. Ayrıca 36 bin aday başvuru yaptı.

SİİRT SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Siirt Belediye Başkanlığı... Haberi Görüntüle

ADAYLAR ARASINDA 10 KADIN VAR

36 bin kişinin arasından ise 30 kişi seçildi. Ayrıca 30 aday içerisindeki 10 kişi kadın. Mühendislik, fizik, tıp ve astronomi alanlarından seçilen adayların, katıldıkları projelerden yaptıkları spora kadar tüm özellikleri belirleyici unsur oldu.

Buse Terim neden boşandı? Buse Terim ile Volkan Bahçekapılı neden... Haberi Görüntüle

UZAY YOLCULARI HAZIR

Son dakika gelişmesine göre; Bakan Varank, uzaya gidecek adayların belli olduğunu, yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını ifade etti. Bakan Varank, yaptığı açıklamada ''Adaylarımız aslında belli. Yakın zamanda da inşallah, Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla bu isimleri paylaşmış olacak.'' dedi.

Adaylar TUA veya TÜBİTAK bünyesinde istihdam edilerek, 10 yıl süreyle görev yapacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading