Yandex Metrica

TÜRK SİHA'ları teyakkuza geçti! İran konvoyları izleniyor

TÜRK SİHA'ları teyakkuza geçti! İran konvoyları izleniyor

İran'ın Karabağ sınırındaki askeri hareketliliği bölgeyi alarma geçirdi. Türk SİHA'ları sınır hattında konvoyları takip ediyor. Bakü'de ise kriz masası oluşturuldu.

Gündem

23.01.2024, 18:03

Karabağ toprakları Azerbaycan yönetimine geçince sınıra dev askeri yığınağa girişen Tahran, bölgede alarm zilleri çalmasına yol açtı. 

Azerbaycan Genelkurmay Başkanlığı bir kriz masası oluşturarak bölgedeki gelişmeleri değerlendiriyor. Hem Azerbaycan ordusu hem de Türk Silahlı Kuvvetleri bölge yakınlarına zırhlı araçlarla sevkiyata başladı. 

Azerbaycan Genelkurmay Başkanlığı, Zengilan-Ordubad çevresinde kümelenen askeri yığınağı dikkatle takip ediyor. 

Gerilimin tırmandığı bölgede Tahran kaynaklı bir provokasyondan endişe ediliyor. Türk SİHA'ları da Nahcıvan üzerinden Karabağ sınırına yöneldi. İran konvoylarının hareketliliği adım adım izleniyor. 

Yunus Emre diskalifiye mi edildi? Yunus Emre Survivor'da neden yok? Yunus Emre kovuldu mu? Yunus Emre diskalifiye mi edildi? Yunus Emre Survivor'da neden yok?... Haberi Görüntüle

İRAN AZERBAYCAN'I KARIŞTIRMAK İSTİYOR

İran topraklarında 35 milyon civarında Azerbaycan Türkünün bulunmasından ötürü muhtemel bir karışıklıktan ürken Tahran, Bakü'yü de içeriden karıştırmanın çarelerini arıyor. 

Devrim Muhafızları'na bağlı grupların, Azerbaycan topraklarındaki 'İslami Direniş Hareketi' adlı grubu harekete geçirdiği iddia ediliyor. İran yanlısı bu grup, 'Hüseynîciler' olarak biliniyor. 

Bölgedeki ismi 'Azerbaycan İslam Mukavemet Hareketi' olan Şii gruplara Tahran tarafından yoğun finans desteği sağlandığı ve grupların Bakü'de terör eylemlerine girişebileceği belirtiliyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading