Yandex Metrica

Türk ordusunun gücünü gören Yunan spikerin korkusu dünya gündemine oturdu!

Türk ordusunun gücünü gören Yunan spikerin korkusu dünya gündemine oturdu!

Yunanistan'ı adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Yunanistan'ı aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz' sözleri Yunan medyasında korkuya sebep oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini yorumlayan Yunan gazeteci 'Bu artık bir savaş tehdidinin ötesinde' ifadelerini kullanarak Türk donanmasının gücüne dikkat çekti.

Gündem

03.04.2024, 03:11

Yunanistan, Lozan ve Paris Antlaşmalarında yer alan maddelere rağmen Ege Denizi'nde bulunan adaları silahlandırmaya devam ediyor. 

Türkiye'nin kendisi için tehdit olduğunu iddia eden Yunan makamları adaların silahsızlandırılmasına yönelik taleplere ise provokasyonla cevap veriyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta EFES-2022 Tatbikatı'nda yaptığı konuşmada Yunanistan'ı gayri askeri statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye devam etti. 

Yonca Kazan Coşkun kimdir? Genç kadın vahşice katledildi! Yonca Kazan Coşkun kimdir? Genç kadın vahşice katledildi! Haberi Görüntüle

'YUNANİSTAN AKLINI BAŞINA ALSIN'

Yunanistan'ı net bir dille uyaran Erdoğan şu sözlere yer verdi: 

Adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye davet ediyorum, şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Yunanistan'ı tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz. Kendine gel. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamarı Yunan basınında büyük yankı uyandırdı. Erdoğan'ın Ege'deki adaları uluslararası hukuka aykırı bir şekilde silahlandıran Yunanistan'a yaptığı uyarı Yunan medyasının bir numaralı gündemi oldu. 

Anne ve kızı teleferik kabusunu anlattı: Önümüzde parçalanan kabin vardı Anne ve kızı teleferik kabusunu anlattı: Önümüzde parçalanan kabin vardı Haberi Görüntüle

'ERDOĞAN AÇIKÇA ADALARI ALMAYA GELECEĞİNİ SÖYLÜYOR'

Yunan bir gazeteci televizyon programında yaptığı konuşmada, "Bu artık bir savaş tehdidinin ötesinde" ifadelerine yer vererek şu sözleri kaydetti: 

Erdoğan'ın tüm bunları söylemek için sahneyi ayarladığını biliyorduk ve çok ağır şeyler söyledi. Bu artık bir savaş tehdidi değil. Doğrudan Yunanistan'dan, Yunan adalarından bahsediyor. Bizden onları donatmayı bırakmamızı istiyor ve açıkça adaları almaya geleceğini söylüyor. Bunların söylediği sıradan parti sözcüsü sayın Çelik bir açıklama yaptı. Çelik, Türklerin her operasyonda kullandığı bir sloganı kullandı. Yunanistan hakkında kastettiklerini gösterdi. Çelik'in sloganı 'Bir gece ansızın geleceğiz' idi. 'Bir gece ansızın geleceğiz' sözüne cevabımız sanırım 'Bekliyoruz' olmalı. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading