Yandex Metrica

Türk ordusunu hedef alan terör sevici avukat Aryen Turan hakkında soruşturma

Türk ordusunu hedef alan terör sevici avukat Aryen Turan hakkında soruşturma

Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadele operasyonlarında kimyasal silah kullandığını iddia eden avukat Aryen Turan hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açıldı.

Gündem

23.01.2024, 19:58

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, avukat Aryen Turan'ın İzmir Barosu'nun 22 Ekim Cumartesi günü yapılan genel kurulunda yaptığı konuşmada "Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadele operasyonlarında kimyasal silah kullandığını" iddia etmesi ve slogan atmasıyla ilgili resen soruşturma başlattı.

Görevlendirilen savcıların konuşmayla ilgili inceleme yürüttüğü belirtildi.

Selahattin Demirtaş serbest mi kaldı? Selahattin Demirtaş için son durum ne, Kobani davası ertelendi mi? Selahattin Demirtaş serbest mi kaldı? Selahattin Demirtaş için son durum... Haberi Görüntüle

OLAYIN GEÇMİŞİ

Baronun Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'nda yapılan Olağan Genel Kurulu'nda kürsüye çıkan Aryen Turan'ın Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili iddialarına salondaki bazı avukatlar tepki göstermiş, arbede yaşanmıştı. Genel kurulda avukat Aryen Turan hakkında suç duyurusunda bulunulması talep edilmişti.

Hasan Can Kaya'nın koluna ne oldu, neden sarılı? Hasan Can Kaya kolunu-omzunu mu kırdı? Hasan Can Kaya'nın koluna ne oldu, neden sarılı? Hasan Can... Haberi Görüntüle

KİMYASAL SİLAH YALANINI DEVAM ETTİRDİ

Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'ndaki genel kurulda iki dönemdir baro yönetimini elinde bulunduran Çağdaş Avukatlar Grubu adaylarını desteklemek için kürsüye çıkan Özgürlük için Hukukçular Grubu'ndan Aryen Turan, "Uluslararası sözleşmelerde yasak olduğu belirtilmesine rağmen Türkiye devletinin askeri operasyonlarda kimyasal silah kullandığına dair bilgiler ulusal ve uluslararası mecralarda dillendiriliyor ancak yetkilerce bu bilgilerin soruşturulmasına dair yalanlamak dışında bir açıklama yapılmamıştır" iftirasını dile getirdi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading