Yandex Metrica

Türk istihbaratının Zaho raporu: Saldırıda PKK ile İran işbirliği yaptı

Türk istihbaratının Zaho raporu: Saldırıda PKK ile İran işbirliği yaptı

Irak'ta Türkiye'ye karşı düşmanca bir kampanyaya dönüştürülen Zaho provokasyonunda sır perdesi aralanıyor. Devletin zirvesine sunulan rapora göre, Türkiye'nin Irak ve Suriye'deki etkinliğini kırmak isteyen İran, saldırıya PKK ile birlikte imza attı.

Gündem

23.01.2024, 19:36

Irak kuzeyinde 20 Temmuz'da yaşanan provokasyonun şifreleri çözülüyor. Duhok bölgesinde Türkiye sınırına 8 kilometre uzaklıktaki Zaho'da bir turistik tesisi hedef alan havan mermileri 9 sivilin yaşamını yitirmesine yol açmıştı. 

Olayın meydana geldiği ilk dakikalardan itibaren uluslararası basınla eşgüdüm halinde Türkiye'yi suçlayan terör örgütü PKK'ya çok geçmeden İran yanlısı Iraklılar da eşlik etti. 

Güvenlik birimleri, kaos ortamı oluşturarak Türkiye'nin bölgedeki etkinliğine darbe vurmayı amaçlayan olayın perde arkasını masaya yatırdı. Devletin zirvesinde de ele alınan raporlara göre saldırıda iki önemli hedef güdüldü: Türkiye'nin Irak'taki etkinliğine darbe vurmak ve Irak'ta İran yanlısı bir yönetim oluşturmak...

Sabah gazetesinde Zübeyde Yalçın imzasıyla yayınlanan bilgilere göre, saldırının ardından düzenlenen iftira kampanyasında başı çeken İran, bu provokasyonu PKK ile birlikte gerçekleştirdi. 

Bölgedeki Arap turistlerin ölümünü fırsat bilerek Şii Iraklıları Türkiye karşıtlığında buluşturmak isteyen Tahran, hükümetin bir türlü kurulamadığı ülkede ipleri eline geçirmek için bu oyunu tezgahladı. 

Yargıtay'dan emsal karar çıktı: Tüm emeklileri ilgilendiriyor Yargıtay'dan emsal karar çıktı: Tüm emeklileri ilgilendiriyor Haberi Görüntüle

ALİ HAMANEY KENDİ REKORUNU KIRDI

Güvenlik birimleri, sosyal medyayı neredeyse hiç kullanmayan İran dini lideri Ali Hamaney'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tahran ziyareti sonrası peşpeşe Twitter mesajları attığına da dikkat çekiyor. 

Ali Hamaney

Sosyal medyada kendi rekorunu kıran Hamaney, açıkça Türkiye'nin Suriye operasyonuna engel olmaya çalıştı. Tahran, Türkiye'nin Irak'tan sonra Suriye'de de daha etkin hale gelmesini istemiyor ve tüm gücüyle buna mani olmaya çalışıyor. 

Zaho saldırısında kullanılan havan mermisi tipinin Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunmadığı bilgisi de önemli detaylardan biri. Bu mermi cinsinin bölgede terör örgütü PKK'da, Şii Haşdi Şabi gruplarında ve Peşmerge güçlerinde olduğu belirtiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading