Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türk Hava Kurumu duyurdu! 4 uçak orman yangınlarıyla mücadelede kullanılacak

Türk Hava Kurumu duyurdu! 4 uçak orman yangınlarıyla mücadelede kullanılacak

Türk Hava Kurumu (THK), TUSAŞ tarafından bakımları yapılan 4 adet CL-215 amfibik yangın uçağının orman yangınlarıyla mücadelede kullanılacağını bildirdi.

Gündem

23.01.2024, 22:09

Türk Hava Kurumu, TUSAŞ tarafından bakımları yapılan CL-215 amfibik yangın uçağının yeniden orman yangınlarıyla mücadelede kullanılacağını duyurdu.

THK'dan yapılan yazılı açıklamada, kurum bünyesindeki 9 adet CL-215 amfibik yangın söndürme uçağından ilk etapta uçuşa elverişli 6 uçaktan 4'ünün TUSAŞ tarafından bakıma alındığı ve bunlardan 3'ünün bakımlarının tamamlandığı, 1 uçağın bakımının ise son aşamada olduğu belirtildi. 2 uçağın bakımının da yapılarak en geç önümüzdeki yıla hazır hale getirileceği bildirildi. 

İBB Başkan adayı Murat Kurum: Trafik ve ulaşım çilesini İstanbulluların... Haberi Görüntüle

UÇAKLAR UÇUŞLARINI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİ

THK yaptığı yazılı açıklamada, "Uçaklarımız Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından denetlenmekte, TUSAŞ’ın isteğiyle THY’den gelen teknik ekip tarafından genel ve son kontrolleri yapılmakta. 2 uçağımız bütün kontrolleri SHGM ve TUSAŞ tarafından yapıldıktan sonra, 15-16 Haziran’da THK Etimesgut yerleşkesinden havalanarak uçuşlarını başarıyla gerçekleştirdi. Pilotlarımızın işe alım süreci tamamlanarak, tazeleme ve yenileme eğitimlerine başlandı." ifadelerine yer verdi. 

4 ilde 3 organize suç örgütü çökertildi: 22 gözaltı Haberi Görüntüle

4 UÇAK ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELEDE KULLANILACAK

Söz konusu uçakların yedek parça teminin zor olduğu belirtilerek, "CL-215 amfibik uçaklarımız piston motorlu olup dünyada az sayıda kaldığı için yedek parça temini uzun zaman almaktadır. TUSAŞ ve üretici firma desteği ile yedek parça temin edilebildiği müddetçe hizmet verecektir. Tarım ve Orman Bakanlığı ve Savunma Sanayi Başkanlığı iş birliğine istinaden Tarım ve Orman Bakanlığı'na hizmet sunmak üzere TUSAŞ-THK iş ortaklığı olarak 3+1 uçak kiralama teklifimiz de bugün uygun bulunarak işlemi tamamlandı. Temmuz ayı itibarıyla uçaklarımız yangın bölgelerinde konuşlanacak ve 4 adet uçağımız ay içinde faal olarak hizmette bulunacaktır" ifadeleri kullanıldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading