Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türk askeri Suriye’nin kuzeyine doğru ilerliyor! İşte hedefteki 5 şehir

Türk askeri Suriye’nin kuzeyine doğru ilerliyor! İşte hedefteki 5 şehir

Türkiye, yeni bir operasyon için hazırlık kapsamında gece saatlerinde Suriye’nin kuzeyine yüzlerce asker sevk etti. Hedef, terör örgütü PKK'nın işgali altındaki 5 şehri temizlemek.

Gündem

23.01.2024, 18:11

PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'nin Türkiye'ye ve Türk askerinin koruması altında olduğu bölgelere yönelik saldırı düzenlemesi sabrı taşırdı. Türk ordusu, Suriye'de Beşar Esed rejimi ve PKK-YPG'nin oluşturduğu terör koridorunu yok etmek için harekete geçti ve askeri konvoylar İdlib ve Tel Abyad cephelerine doğru intikal ediyor. Dün gece bir saat içerisinde 200'den fazla zırhlı araç hududu geçerek İdlib'e ulaştı. 

Operasyon ile 910 kilometrelik sınırın üçte ikisinden fazlası kapatılmış olacak. Düzenlenecek yeni harekâtla birlikte hudut hattının 600 kilometrelik kısmı PKK/YPG unsurlarından temizlenecek. Suriye Milli Ordusu ile Mehmetçiğin sınır hattından en az 35 kilometre derine inmesi bekleniyor. Türk ordusunun hedefi, sınırdan 35 kilometre derinlikte doğu-batı yönlü 600 kilometreden fazla bölgeyi kontrol altına almak.

Antalya 31 Mart yerel seçim anketi | Antalya'da AK Parti... Haberi Görüntüle

HEDEFLENEN 5 ŞEHİR

Terör örgütü PKK'nın işgali altındaki Münbiç, Tel Temir, Ayn el-Arab (Kobani), Ayn İsa ve Tel Rifat hattına operasyon için hazırlıklar tamamlandı. Askeri harekatla bölgenin teröristlerden arındırılması, Türkiye'deki Suriyelilere de yeni bir kapı açacak. Buralar terörden temizlenirse en az iki milyon Suriyeli evine dönecek. 

Son dakika: FETÖ'den aranan Bekir Boydak İstanbul'da yakayı ele verdi Haberi Görüntüle

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'ye harkat konusuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı; "Suriye'den ülkemize yönelik terör saldırılarının kaynağı mahiyetindeki kimi yerler konusunda artık tahammülümüz kalmamıştır. Buralardan kaynaklanan tehditleri, ya oralarda etkin olan güçlerle birlikte ya da kendi imkanlarımızla bertaraf etmekte kararlıyız." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading