Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türk askeri Afganistan'daki çocuklara yardım eli uzattı: MSB o anları paylaştı

Türk askeri Afganistan'daki çocuklara yardım eli uzattı: MSB o anları paylaştı

Afganistan’da görev yapan Türk askerleri, Hamid Karzai Havalimanında mağduriyet yaşayan çocuklara yardım elini uzattı. Askerlerin o anlara ilişkin görüntüleri MSB tarafından paylaşıldı.

Gündem

23.01.2024, 17:51

Türk Görev Kuvveti Komutanlığı bünyesindeki Türk askerleri, tahliye işlemleri için diğer ülke askerleriyle iş birliği içinde yapılan çalışmalarda, çocuklara şefkat elini uzattı.

Havalimanı çevresinde yaşanan karışıklıkta Farista Rahmani, iki aylık bebeği Hadiya Rahmani ve eşi Ali Musa Rahmani'yi kaybetti.

Ali Musa Rahmani, eşini uzun süre bulamadı. 2 aylık bebek Hadiya Rahmani, eşyaları annesinde kaldığı için mağdur oldu. Babanın çaresizliğine ise Türk askeri yetişti.Haidya bebek, güvenli bir bölgeye alındı. Altı temizlendi, yapılan mamalar ile karnı doyuruldu. İhtiyaçları giderilen bebek, babasına teslim tekrar edildi.

Teröristlerin sızma girişimi engellendi! Bakan Yerlikaya BOZDOĞAN-13 operasyonunu duyurdu 5... Haberi Görüntüle

EZİLME TEHLİKESİNDEN TÜRK ASKERİ KURTARDI

İzdihamda ezilme tehlikesi yaşayan başka bir çocuk da Türk askeri ve özel harekat polislerinin yardımıyla kurtarıldı. Ailesinin duvarın karşı tarafından uzattığı çocuk, güvenli bölgeye alındı. Kurtarılan çocuk daha sonra ailesine teslim edildi.

Türk askerlerinin o anlara ilişkin görüntüleri, Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) sosyal medya hesabından yayınlandı.

Askerleri bebeğin ihtiyaçlarını karşılarken çekilen fotoğraflarının üzerine, MSB tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri not düşüldü:

"Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading