Yandex Metrica

Turgut Özal'a yazılan 'sır mektup' 35 yıl sonra oğlu tarafından açıldı!

Turgut Özal'a yazılan 'sır mektup' 35 yıl sonra oğlu tarafından açıldı!

35 yıl önce Turgut Özal'a gönderildiği anlaşılan mektup, Özal'ın oğlu Ahmet Özal tarafından açıldı. Mektupta, tutuklu bulunan 5 kişinin serbest kalmasının istendiği görüldü.

Gündem

23.01.2024, 22:13

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde, 3 yıl önce bir kitabın içinde bulunan mektup merak uyandırdı. Çünkü mektup Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a gönderilmişti.

Galatasaray başkanlık seçimi ne zaman 2024 | Galatasaray başkan adayları kimler? Galatasaray başkanlık seçimi ne zaman 2024 | Galatasaray başkan adayları... Haberi Görüntüle

ABD'DEN GÖNDERİLDİ

Sahaf dükkanı işleten Şerafettin Ergül, mektubun 1987 yılında Orrion Johnson isimli bir kişinin, Amerika Birleşik Devletleri'nin Washington eyaleti Seattle şehrinden gönderdiğini gördü.

Son dakika: Kaş açıklarında yürekleri ağza getiren deprem! AFAD detayları paylaştı Son dakika: Kaş açıklarında yürekleri ağza getiren deprem! AFAD detayları... Haberi Görüntüle

TURGUT ÖZAL'A GÖNDERİLDİĞİ ANLAŞILDI

Mektubun, 1987 yılında Adana Valisi Erdoğan Şahinoğlu'na yazıldığı ve bir kopyasının da Turgut Özal'a gönderildiği anlaşıldı. Mektuptan haberdar olan Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, mektubu açmak için Kocaeli’ye geldi.

21 Nisan (Bugün) İstanbul'da hangi yollar kapalı? İstanbul'da yollar neden kapalı, saat kaçta açılacak? 21 Nisan (Bugün) İstanbul'da hangi yollar kapalı? İstanbul'da yollar neden... Haberi Görüntüle

5 MAHKUMA KÖTÜ DAVRANILMAMASINI İSTEDİ

Açılan mektupta Orrion Johnson isimli kişinin, Türkiye'de tutuklu olan 5 kişiye cezaevinde kötü davranılmamasını istediği ve bu kişilerin neden tutuklu bulunduğunu sorduğu anlaşıldı.

Bu kişilerin kim olduğu ve neden tutuklandıkları ise merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan'a geçmiş olsun telefonu Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan'a geçmiş olsun telefonu Haberi Görüntüle

'BU KİŞİLER İŞKENCEYE UĞRAMASIN'

6 Temmuz 1987'de yazılan mektupta, şu ifadelere yer verildi:

"Sevgili beyefendi, yakın zamanda gözaltı haberi gelen bu beş adam; Yusuf Yürekli, İmayet Torunay, Ahmet Özgentürk, Cumali Güven, Özkan Ünlü adına bu yazıyı kaleme alıyorum. Israrla rica ediyorum ki, bu kişiler aileleriyle ve kendilerine atanan yasal temsilcileri ile iletişime geçebilsinler. Ayrıca rica ediyorum bu kişiler, gözaltındayken kötü muamele görüp işkenceye uğramasınlar.

Gıda ambalajlarının üzerine fiyat mı basılacak? Gıda ambalajlarının üzerine fiyat mı basılacak? Haberi Görüntüle

'1987'DEN ÖNCE BU KİŞİLER SERBEST BIRAKILMALI'

Bu kişiler neden gözaltına alındılar? Saygılarımla talep ediyorum ki, haklarında verilen kararlar bana, tüm endişeli vatandaşlara ve topluluklara bildirilsin. Türk yasalarına göre; bu kişiler, duruma özel veya legal olarak değiştirilmediği sürece, 8 Temmuz 1987'den önce serbest bırakılmalı. Lütfen oldukça hassas konuyu inceleyin. Tüm saygılarımla, Orrion Johnson."

Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: Erdoğan'a ve Atatürk'e hakaret eden DEM Partili gözaltına alındı Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: Erdoğan'a ve Atatürk'e hakaret eden DEM... Haberi Görüntüle

'O İSİMLERİN KİM OLDUĞUNU BİLMİYORUZ'

Ahmet Özal ise şu sözleri kaydetti:

"1987 yılında yazılmış mektubun içeriğini merak ettim, zarfı haberlerde gördüm. Mektup, Amerika'dan postaya verilmiş. İngilizce yazılmış ve Amerikalı birisi göndermiş. Bir sayfalık bir mektup onu da okudum. 1987 yılında Adana Valisi'ne yazılmış bir mektup, kopyası da cc denilerek, ilgilenmesi için babama gönderilmiş. Babam o zaman başbakandı. Mektupta 4-5 kişiden bahsediliyor. Mektubu yazan kişi, o isimlerin gözaltına alınmalarının nedeninin ne olduğunu, onlara mutlaka iyi davranılması gerektiğini, bunların bir suçları yoksa eğer serbest bırakılmaları gerektiğine ilişkin validen ve babamdan rica ediyor. O isimlerin kim olduğunu bilmiyoruz ama mutlaka birileri onları inceleyecektir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading