Yandex Metrica

Tunç Soyer de soluğu Atina'da aldı: Yunan mevkidaşından nasihat dinledi

Tunç Soyer de soluğu Atina'da aldı: Yunan mevkidaşından nasihat dinledi

Ekrem İmamoğlu'nun ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Atina'ya gitti. İki ülke arasında iplerin iyice gerildiği bir dönemde Soyer ziyaretini ertelemedi.

Gündem

01.02.2024, 22:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan'a resti sonrası Atina'ya anlamlı bir ziyaret gerçekleşti. CHP'li İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kendi ülkesinin hassasiyetlerini dikkate almak yerine soluğu Atina'da alıp Yunan mevkidaşı Kostas Bakoyannis'ten nasihat dinledi. 

Görüşmeye ilişkin Instagram hesabında yaptığı paylaşımda Bakoyannis, "Erdoğan'ın iki halk arasındaki ilişkileri rehin almasına izin veremeyiz. İstikrar ve barış için çabalamalıyız ve bu, 'aşağıdan yukarıya' köprüler kuran yerel yönetim temsilcileri olarak bizlerin sorumluluğudur. Bugün Atina'da ağırlamaktan mutluluk duyduğumuz Avrupa odaklı ve açık ufuklu yerel yönetimin önde gelen temsilcisi olan İzmir Belediye Başkanı arkadaşımız Tunç Soyer ile bu konuda anlaştık" diye yazdı. 

Mason locasına kayıtlı olduğu iddialarını ve bu yönde yayınlanmış fotoğrafları henüz yalanlamayan Tunç Soyer, İzmir'in kendi bayrağı ve kendi parası olması gerektiğini iddia ederek tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Uluslararası güç odaklarının Türkiye'yi parçalama tasarılarını gösteren haritalarda İzmir ili 'yarı otonom' olarak resmediliyordu.

ABD yönetimine açıkça "Türkiye'ye F-16 satmayın" çağrısında bulunan Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'le diplomatik temasların tamamıyla kesildiği bir dönemde Tunç Soyer'in Atina ziyareti skandal olarak görülüyor.  

İstanbul'da 2030 yılına kadar kar yağmayacak: Batının geni değişti İstanbul'da 2030 yılına kadar kar yağmayacak: Batının geni değişti Haberi Görüntüle

EKREM İMAMOĞLU DA TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Tunç Soyer gibi Ekrem İmamoğlu da geçtiğimiz eylül ayında Atina'yı ziyaret etmiş, Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis tarafından ağırlanmış, hatta Başbakan Kiryakos Miçotakis ile de bir araya gelmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun Yunanistan temasları bir süre gündemi meşgul etmişti. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading