Yandex Metrica

Tüm Türkiye birlik halinde! İşte depremin meydana geldiği bölgelerde arama kurtarma çalışmaları

Tüm Türkiye birlik halinde! İşte depremin meydana geldiği bölgelerde arama kurtarma çalışmaları

Son dakika haberleri... Türkiye, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilin şiddetli bir şekilde etkilendiği 7.7'lik depremin ardından seferber oldu. Depremin meydana geldiği il ve ilçelerde arama kurtarma faaliyetleri başta AFAD olmak üzere Türkiye'nin tüm kurumları tarafından gerçekleştiriyor. İşte il il son arama kurtarma haberleri...

Gündem

23.01.2024, 20:24

Son dakika haberleri... Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'dan hissedilen 7.7lik depremin ardından tüm devlet kurumları ve yardım kuruluşları bölgedeki arama kurtarma faaliyetlerine destek olmak için harekete geçti. 

İşte, depremin meydana geldiği illerden son haberler...

15:41 - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan depremde Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesindeki Abide Kavşağı çevresinde yıkılan bir binanın enkazında yapılan arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

15:39 - Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Malatya 2. Ordu Komutanlığında görevli askerlerin Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen iki depremin ardından arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü noktalarda yemek dağıtımı gerçekleştirdiğini bildirdi.

14:48 - İskenderun ilçesi Dumlupınar Mahallesi'ndeki hastanenin yoğun bakım, fizik tedavi, poliklinik hizmetleri ve bazı idari birimlerin olduğu bloku deprem nedeniyle çöktü.

Enkazda askerler, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, AKUT ve vatandaşların desteğiyle arama kurtarma çalışması yürütülüyor.

İlçede yıkılan diğer bazı binalara da ekipler yönlendiriliyor.

14:30 - İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 7 uçakla 1093 personelin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki depremden etkilenen illere hareket ettiğini bildirdi.

14:15 - AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar: "Vatandaşlarımızdan hasarlı binalardan uzak durmalarını ve toplanma alanlarında bulunmalarını istiyoruz."

13:22 - Cumhurbaşkanı Erdoğan, depreme ilişkin şu açıklamalarda bulundu: Şu ana kadar  912 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5 bin 385 vatandaşımız yaralanmıştır. Enkaz altından kurtarılan kişi sayısı 2 bin 470'i bulmuştur. Yıkıldığı tespit edilen bina sayısı 2 bin 818'dir. Halihazırda 9 bin personel arama kurtarma çalışması yürütmekte, bölgeye dışarıdan ulaşanlarla bu sayı sürekli artmaktadır.

13:01 - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), saat 04.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğünün, ayrıntılı sismolojik çalışmalar sonrası 7,7 olarak revize edildiği bildirildi.

13:00 - Yalova'dan deprem bölgesine 39 tır yardım malzemesi ve 100'ün üzerinde arama kurtarma ekibi sevk edildi.

12:46- Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Cengizler Caddesinde yıkılan bina enkazından 2 kişi kurtarıldı.

12:17 - Osmaniye'de yıkılan 10 katlı binanın enkazından küçük bir kız çocuğu kurtarıldı.

12:16 - Diyarbakır'da deprem nedeniyle bazı binalar yıkıldı. Merkez Yenişehir ilçesindeki Galeria İş Merkezi'nde enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

11:46 - Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve birçok ilde etkili olan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından ilçede 20 bina yıkıldı.

AFAD, UMKE, polis, jandarma, 112 Acil Sağlık, itfaiye ekipleri ve vatandaşlar binalarda arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Binalarda şu ana kadar 2 kişinin cansız bedenine ulaşılırken 8 kişi sağ olarak enkazdan çıkarıldı.

11:27 - Zonguldak'tan arama kurtarma ekipleri sarsıntıdan etkilenen illere sevk edildi. Türkiye Taşkömürü Kurumu tahlisiye ekibi de bölgeye hareket etti.

11:05 - Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karabük ve Bartın'dan arama kurtarma ekipleri, depremden etkilenen illere hareket etti.

11:04 - Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde deprem nedeniyle yıkılan binada arama kurtarma çalışması yapılıyor.

11:03 - Malatya'daki Zafer Mahallesi'nde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

10:45 - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, 500 gönüllü maden işçisinin, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan, 10 ilin etkilendiği 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından başlatılan çalışmalara katılmak üzere hazır beklediğini bildirdi.

10:44 -  İstanbul'dan deprem bölgesine destek için hareket eden arama kurtarma ekibi Adana'ya ulaştı.

10:40  - Merkez Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi 81215. Sokak'ta yıkılan 16 katlı binada ekiplerin arama kurtarma çalışması devam ediyor. Enkazdan 2 kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

10:39 - Malatya'da depremde yıkılan binaların enkazlarından 37 kişi kurtarıldı

10:19 -  Diyarbakır'da deprem nedeniyle yıkılan bölgelerde arama kurtarma çalışması sürüyor. Polis Arama Kurtarma (PAK) ekiplerince, bir vatandaş enkaz altından yaralı olarak çıkarıldı.

10:16 - İstanbul Havalimanı'nda AFAD ekiplerinin bölgeye yönlendirilmesi devam ediyor.

10.00 - Düzce'den kurtarma ekipleri sarsıntıdan etkilenen illere sevk edildi. Düzce'den 9 AFAD aracı ve 20 ekip ile Kızılay Batı Karadeniz Lojistik Merkezi deposundan çadır ve battaniye taşıyan araçlar deprem bölgesine hareket etti.

09:50 - Ordu Valisi Tuncay Sonel'in sosyal medyadan yaptığı açıklamaya göre, AFAD 8 personel, 2 araç, Ordu Büyükşehir itfaiye 15 personel, 3 araç, 1 yemek tırı, 10 personel, Ordu ANDA 6 personel, 1 araç, Ordu İHH 11 personel, 2 araç, 112 Acil 6 personel, 2 ambulans, UMKE 10 personel, 2 araç olmak üzere 66 personel ve 13 araç deprem bölgesine yola çıktı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler de paylaşımında, depremzedelere yönelik yardım kampanyası başlatıldığını duyurdu.

Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada ise depremde hayatını kaybedenlere vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara "geçmiş olsun" temennisinde bulunularak, şunlar kaydedildi:

"Trabzon olarak AFAD 11 personel, 2 araç, itfaiye 13 personel, 3 araç, UMKE 14 personel, 4 araç, 24 gönüllü, 1 araç ile Adıyaman'a, İHH 8 personel, 1 araç, AKUT 22 personel, 5 araç ile Malatya'ya, 112 Acil 15 personel, 5 araç ile Gaziantep'e, Kızılay 2 personel, 2 araç, TTAKE 11 personel, 3 araç ile Osmaniye'ye olmak üzere 120 personel, 26 araç ile deprem bölgelerimize görevlendirme yapılmıştır."

Rize'den ise AFAD İl Müdürü Mehmet Salih Avcı öncülüğünde 25 personel ile 5 arama kurtarma aracı, 3 kişilik Ulusal Medikal Arama Kurtarma Ekibi (UMKE), 3 ambulans, Çayeli Bakır İşletmelerine ait Maden Arama Kurtarma Timi, ÇAYKUR'a ait 2 tır bölgeye sevk edildi. Rize AKUT ekibi de Kahramanmaraş'a gitmek üzere yola çıktı.

Ayrıca AFAD gönüllüleri hazırlıklarını tamamlayarak bölgeye hareket etti.

Rize Belediyesi ve ilçe belediyeleri ihtiyaç malzemelerinin temin edilerek kısa sürede bölgeye sevki için çalışma başlattı.

Giresun Valiliği de AFAD'tan 17 personel ve 3 aracın, Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden 10 personel ve 2 aracın, Bulancak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden 3 personel ve bir aracın, 12 AKUT personeli ve 2 aracın, 21 UMKE personeli, 2 ambulans ve 3 aracın Adıyaman'a gitmek üzere yola çıktığını bildirdi.

09:45 - Karabük'ten arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi.

09:44 - Diyarbakır'da Valilik koordinasyonunda kriz merkezi oluşturuldu. Diyarbakır'da ilk belirlemelere göre, yıkılan 6 binada arama kurtarma çalışmasının yürütülmesi amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ve diğer yetkililer arama kurtarma çalışmalarının yürütüldüğü alanlarda incelemelerde bulundu.

09:41 - Ekipler, Gaziantep Gazi Muhtar Bulvarı'nda yıkılan 4 katlı binanın enkazından 2 kişiyi çıkardı.

Kilis'te Yavuz Sultan Mahallesi Yeni Ocak Sokak'ta yıkılan 3 katlı binadan 6, Malatya'da Zafer Mahallesi'nde yıkılan apartmandan ise 1 kişi kurtarıldı.

09:36 - İstanbul'dan 160 arama-kurtarma ekibi deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na giden arama-kurtarma ekipleri, deprem bölgesine ulaşmak üzere uçaklara yönlendirildi. Adana'ya intikal edecek ekiplerin deprem bölgelerine gitmeleri sağlanacak.

Ekiplerle beraber çok sayıda yardım malzemesi de gönderilirken çeşitli sivil toplum kuruluşları AFAD'ın koordinesinde bölgede yardım çalışmalarına katılacak.

09:35 - Erzurum, Kars ve Ağrı'dan ekipler bölgeye sevk edildi. Ağrı AFAD İl Müdürlüğünden de 2 araç ve 14 kişilik ekip, deprem bölgesine gitmek üzere bölgeye hareket etti.

09:33 - Sakarya'dan arama kurtarma ekipleri sarsıntıdan etkilenen illere sevk edildi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce (sağda), yola çıkan ekipleri uğurladı.

09:31 - İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Kahramanmaraş merkezli deprem için "derin üzüntü duyduğunu" belirterek, acil bir yardım programı hazırlanması için talimat verdiğini duyurdu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading