Yandex Metrica

TSK'nın kimyasal silah iftirası atmıştı! Avukat Aryen Turan gözaltında

TSK'nın kimyasal silah iftirası atmıştı! Avukat Aryen Turan gözaltında

İzmir Barosu'nda "Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadele operasyonlarında kimyasal silah kullandığını" iddia eden avukat Aryen Turan gözaltına alındı. Terör sevici avukat için ayrıca soruşturma da başlatıldı.

Gündem

23.01.2024, 20:01

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne terörle mücadele operasyonlarında kimyasal silah kullandığı iftirasını atan  İzlir Barosu avukatlarından Aryen Turan gözaltına alındı.

Sosyal medyadan 'fahiş yemeğe boykot' çağrısı! 20-21 Nisan'da kafe ve restorantlara gitmeyin çağrısı yapıldı! Sosyal medyadan 'fahiş yemeğe boykot' çağrısı! 20-21 Nisan'da kafe ve... Haberi Görüntüle

EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

22 Ekim'de İzmir Barosu Genel Kurulunda konuşması esnasında, "Türkiye devletinin askeri operasyonlarda kimyasal silah kullandığına dair bilgiler ulusal ve uluslararası mecralarda dillendirilmektedir ancak yetkililerce bugüne kadar bu bilgilerin soruşturulduğuna dair yalanlamak dışında en ufak bir açıklama yapılmamıştır" ifadesini kullanan Turan hakkında gözaltı kararı verildi. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği üyesi Turan hakkında soruşturma da başlatılırken ifade işlemleri için Emniyete götürüldü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan'a geçmiş olsun telefonu Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan'a geçmiş olsun telefonu Haberi Görüntüle

AVUKATLAR DA ŞİKAYETÇİ OLDU

Baronun 22 Ekim'de, Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'nda yapılan Olağan Genel Kurulunda kürsüye çıkan Aryen Turan'ın TSK hakkındaki iddialarına salondaki bazı avukatlar tepki göstermiş, kısa süreli arbede yaşanmıştı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, avukat Turan'ın konuşmasında, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadele operasyonlarında kimyasal silah kullandığını" iddia etmesi üzerine resen soruşturma başlatmıştı. Ayrıca bir grup avukat Turan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading