Yandex Metrica

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı paylaştı: Türkiye'nin uluslararası alandaki gür sesi

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı paylaştı: Türkiye'nin uluslararası alandaki gür sesi

TRT World tarafından hazırlanan yeni belgesel ile Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'deki Eastmed projesinin detayları anlatıldı. ABD'nin desteğini çekmesi ile sektye uğrayan projenin bir hayalden öte olmadığı gerçeği vurgulandı. TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, TRT World'ün ülkemizin uluslararası alandaki gür sesi olduğunu belirterek, "Boru Hattı Hayali belgeselimizde uluslararası uzmanlar, Doğu Akdeniz’de Türkiye olmadan hareket edilemeyeceğini vurguluyor." dedi.

Gündem

23.01.2024, 22:04

Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi dışarıda bırakan Eastmed projesi, ABD'nin desteğini çekmesi ile bozuldu.

Yunan hükümetine, tepkiler gelmeye devam ediyor. Yunan gazeteci ve akademisyenler, Türkiye'nin içinde yer alamadığı bir planın gerçekçi olmadığı hükümetin boş hayaller kurduğu gerekçesi ile tepki gösteriyor.

Yunan Başbakanı Miçotakis tepkileri yumuşatmaya çalışarak ABD'nin desteğini çekmesinin önemli olmadığını söyledi ve projeyi savundu.

Yunanistan'ın İsrail ve Kıbrıs Rum kesimi ile beraber gerçekleştirmeye çalıştığı Eastmed'in başından beri bir hayal olduğu biliniyordu.

Fenerbahçeli Ümit Özat, Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu Fenerbahçeli Ümit Özat, Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu Haberi Görüntüle

TRT WORLD'DEN "BORU HATTI HAYALİ" BELGESELİ

Projenin bir hayal ürünü olduğu TRT World'ün hazırladığı 2 bölüm olarak yayınlanan "Boru Hattı Hayali (The Pipe Dream) " adlı belgeselde detaylı bir şekilde anlatıldı.

Belgeselde Doğu Akdeniz'deki doğal gaz rezervleri ve bunun Avrupa'ya ulaştırılmasında en doğru güzergaha dikkat çekildi uzman görüşleri paylaşıldı.

Bölgedeki doğal gaz kaynaklarının adil paylaşımına vurgu yapan uzmanlar, gerçekçi ve uygulanabilir bir proje için Türkiye ve KKTC'nin de projede olmasının şart olduğu görüşünü savunuyor.

Alaçatı Ot Festivali ne zaman, hangi tarihte 2024? Alaçatı Ot Festivali ne zaman başlayacak? Alaçatı Ot Festivali ne zaman, hangi tarihte 2024? Alaçatı Ot... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE’NİN GÜR SESİ"

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin uluslararası alandaki gür sesi TRT World dünya çapında yapımlarıyla küresel ve bölgesel siyaseti etkilemeye devam ediyor.

Boru Hattı Hayali belgeselimizde uluslararası uzmanlar, Doğu Akdeniz’de Türkiye olmadan hareket edilemeyeceğini vurguluyor."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading