Yandex Metrica
SON DAKİKA

TRT dizisiyle tanınmıştı! Merve Dizdar bir ödüle Türkiye'yi karaladı!

Oyuncu Merve Dizdar ödül aldığı 76. Cannes Film Festivali'nde yaptığı konuşmada Türkiye'yi karalayan ifadeler kullandı.

Gündem

23.01.2024, 20:57

76. Cannes Film Festivali'nde yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın "Kuru Otlar Üstüne" filmindeki rolü nedeniyle 'en iyi kadın oyuncu' ödülü alan oyuncu Merve Dizdar, Türkiye'yi karalama fırsatını elde edince durmadı. 

TRT 1'de yayınlanan Masumlar Apartmanı dizisiyle tanınan oyuncu Merve Dizdar, Fransa'daki 76. Cannes Film Festivali'nde ödül aldı. Dizdar, ödül töreninde yaptığı konuşmada Türkiye'yi karalayan ifadelere yer verdi.

Avrupa'ya giden muhalif kesimin Türkiye'yi kötülediği akıma kapılan Dizdar, konuşmasında Türkiye'de kadınların aşağılandığını, hak etmedikleri bir hayatı yaşadıklarını ileri sürerek algı oluşturmaya çalıştı.

İsmail Saymaz bile gerçeği gördü: Bir binayı bile almayı beceremiyorlar... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE’DE HAK ETTİĞİ GÜZEL GÜNLERİ YAŞAMAYI BEKLEYEN KADINLAR"

Konuşmasında kadınlara 'karşı koyma' mesajı da veren Merve Dizdar şu ifadeleri kullandı:

"Filmde canlandırdığım Nuray karakteri inandığı şeyler için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemiş bir kadın. Yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak Nuray'ın duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor. Bu ödülü; kendisine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerim ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading