Yandex Metrica

TR705 kodlu Sezgin Tanrıkulu, 2022 yılına Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile başladı

TR705 kodlu Sezgin Tanrıkulu, 2022 yılına Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile başladı

'Gölge CIA' Stratfor tarafından 'TR705' kod adıyla çağrılan CHP'li Sezgin Tanrıkulu, yeni yılın ilk gününde cezaevlerini dolaştı. Tanrıkulu önce Selahattin Demirtaş'a, ardından Osman Kavala'ya gitti.

Gündem

23.01.2024, 18:34

'Gölge CIA' olarak adlandırılan istihbarat sitesi Stratfor'un 'TR705' kod adı verdiği CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 2022 yılının ilk gününü dostlarıyla geçirdi. 

İlk olarak HDP eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ı Edirne Cezaevi'nde ziyaret eden Tanrıkulu, daha sonra Silivri Cezaevi'ne geçerek burada 'Kızıl Soros' lakaplı Osman Kavala ile buluştu. 

'Kobani Olayları' ismiyle bilinen 6-8 Ekim 2014 eylemlerini azmettirmek ve onlarca kişinin ölümüne neden olmakla suçlanan Demirtaş'ı ziyaretinin ardından Tanrıkulu, tutuklu PKK yanlısının son mesajlarını kamuoyuna açıkladı. 

Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri ne zaman başlayacak? Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri ne zaman başlayacak? Haberi Görüntüle

DEMİRTAŞ, KAVALA, KOZAĞAÇLI...

Ziyaretini cezaevi kapısı önünden yaptığı yayınla duyuran Tanrıkulu, "Yeni yılın ilk gününde Edirne Cezaevinde Selahattin Demirtaş'ı ziyaret ettim. Herkese özgür, huzurlu, barış dolu bir yıl diliyor" ifadelerini kullandı. 

CHP'li vekil, ardından Silivri'ye geçti. Tanrıkulu, burada Osman Kavala ile birlikte Selçuk Kozağaçlı'yı da ziyaret etti. Kavala, Gezi Parkı eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi davası soruşturmalarında yargılanıyor. Kozağaçlı ise terör örgütü DHKP/C'nin avukatlık yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading