Yandex Metrica
SON DAKİKA
TR Haber Özel: Afganistan'ın başkenti Kabil'den bildiriyoruz! Şehirde büyük bir kaos var

TR Haber Özel: Afganistan'ın başkenti Kabil'den bildiriyoruz! Şehirde büyük bir kaos var

TR Haber, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki son durumu ve şehirdeki gelişmeleri şu an bölgede olan Afgan muhabir Faysal'a sordu. İşte, Taliban'ın şehirdeki ilerleyişi ve Kabil'de yaşanan atmosfer...

Gündem

23.01.2024, 17:48

Faysal Bey, Taliban'ın Kabil'i kuşatma altına aldığı, şehre bütün giriş-çıkışların tutulduğu bilgisini aldık. Bu konu hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Faysal: Durumlar kötü. Gerçekten korkunç. Sabah benim işim vardı. Şehir merkezine gitmiştim. Çok fena bir korku var her yerde. Stres var. İnsanlar korku içerisinde şu an. Bizim sonumuz belli değil. 'Görüşmeler devam ediyor' diyorlar ama şehirde şu an hırsızlar çıkmış. Her yer hırsız dolu. Bakalım sonumuz ne olacak?

ABD Büyükelçiliğinin tahliye edildiği, içerideki bilgi ve belgelerin yakıldığı haberlerde yer alıyor. Tahliye işlemleri nasıl yapılıyor? Oradan güvenli bir şekilde tahliye edilmeniz mümkün mü?

Faysal: Bugün sivillere yönelik uçuş var ama yarın olur mu, olmaz mı bilmiyorum. Sadece öğrenciler için bir uçuş olursa çok güzel olur. Çünkü bizim canımız, her şeyimiz tehlikede. Ben şu an ailemleyim. Ailem de bana bakıyor. Annem 'kaç' diyor.

ABD'nin sivillerin tahliyesine yönelik bir girişimi var mı?

Faysal: Hayır, onlar kaçtılar. Varsa da ben bilmiyorum.

Peki, Taliban Kabil'e girdi mi? Bizim aldığımız bilgi Kabil'in kuşatma altında olduğu, henüz şehre giriş yapılmadığı yönünde.

Faysal: 'Taliban şehre giriş yapmadı' dediler ama giriş yaptılar. Bizim havza karakol gibi. On ikinci havza ile ikinci havzayı Taliban aldı. Şu an girdiler şehre. Çok fena bir şekilde Kuzey tarafından girdiler şehre. Her yer korku. Bir de hırsızlar var. Herkesin evlerine giriyorlar. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading