Yandex Metrica

TPAO'dan piyasaları hareketlendirecek açıklama: 32 yılın en yüksek seviyesi

TPAO'dan piyasaları hareketlendirecek açıklama: 32 yılın en yüksek seviyesi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından (TPAO) bugün flaş bir açıklama yapıldı. TPAO resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, son zamanlarda aktif olarak yapılan petrol keşifleri ile 32 yılın en yüksek yurt içi günlük üretim seviyesine ulaşıldığı belirtildi.

Gündem

23.01.2024, 21:00

Türkiye yurdun dört bir yanında petrol aramalarına odaklanmışken, mevcut keşiflerdeki üretim oranında da yükselme başlandı. Gabar'da keşfedilen petrol ile ülke ekonomisine ve cari açığa büyük fayda sağlanacağı söylenirken, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'ndan (TPAO) önemli açıklama geldi.

Edirne'de başıboş köpek dehşeti! Kanlar içinde yerde kaldı tanınmaz hale geldi Edirne'de başıboş köpek dehşeti! Kanlar içinde yerde kaldı tanınmaz hale... Haberi Görüntüle

Ne kadar akıllısınız? Türkiye'nin en zeki 10 şehri belli oldu: O ilde yaşayanlar... Ne kadar akıllısınız? Türkiye'nin en zeki 10 şehri belli oldu:... Haberi Görüntüle

SON YILLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİ

Türkiye Petrolleri, resmi sosyal medya platformu Twitter'dan yaptığı açıklama ile 32 yılın en yüksek günlük petrol üretimi yapıldığı söylendi.

TPAO "Yeni keşiflerimizle birlikte son 32 yılın en yüksek yurt içi günlük üretim seviyesini aştık! 70 bin 76 varil petrol eşdeğeri / gün. Enerjide Bağımsız Türkiye yolunda 90 bin vpe/g olan 2023 yıl sonu hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz" ifadelerinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading