Yandex Metrica

TİP Başkanı Erkan Baş'a canlı yayında zor soru: Atatürk'e düşman mısınız?

TİP Başkanı Erkan Baş'a canlı yayında zor soru: Atatürk'e düşman mısınız?

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, gazeteci Candaş Tolga Işık'ın 'Atatürk'e düşman mısınız?' şeklindeki sorusuna “Türkiye’de Atatürk, din ve bayrağın arkasına saklanmak gibi bir yanlış yapılıyor. Türkiye İşçi Partisi böyle siyaset yapmıyor. Biz bu ülkenin kurucu değerlerine, kurucu önderine saygılıyız ancak yüzümüzü geleceğe dönüyoruz.” yanıtını verdi.

Gündem

03.04.2024, 21:40

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, TV100'de gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlarken ülkenin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'la ilgili dikkat çeken sözler sarf etti.

Candaş Tolga Işık, ''Ekibimizdeki arkadaşlarımızda TİP üyesi ve gönüllüsü olanlar var. Onların bir çekincesi var. Partinin genel tutumunda Mustafa Kemal Atatürk'ün geçmemesinden dolayı, Atatürk'e düşmanlığınız var mı?'' sorusunu sordu. 

Candaş Tolga Işık'ın sorusunu yanıtlayan Türkiye İşçi Partisi lideri Erkan Baş, şunları kaydetti;

''Çok net söyleyeyim, bu sorular bize çok sık soruluyor. Artık biraz tembelce buluyorum. Ön yargı yaratılmaya çalışılıyor. Her şeyin başına Atatürk'ü koyduğunuzda bir şeyleri örtmüyorsunuz. Herhangi bir hesaplaşma içine girmiyoruz. Türkiye’de Atatürk, din ve bayrağın arkasına saklanmak gibi bir yanlış yapılıyor. Türkiye İşçi Partisi böyle siyaset yapmıyor. Biz bu ülkenin kurucu değerlerine, kurucu önderine saygılıyız ancak yüzümüzü geleceğe dönüyoruz. Belki bin tane Osmanlı subayı vardı, bunların arasından bir tane Mustafa Kemal çıktı ve kurtuluşu gelecekte buldu.' 2023'e geldik, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılını tartışmamız lazım artık bizim. Bütün Kemalist arkadaşlarıma şu soruyu soruyorum, 'Tayyip Erdoğan'ın 20 senedir ülkeyi yönetmesinde sizce bizim hiç mi suçumuz yok?

Kuzey Irak'ta PKK'ya yeni operasyon mu geliyor? SETA uzmanından dikkat çeken açıkama: DEM Parti detayı dikkat çekti Kuzey Irak'ta PKK'ya yeni operasyon mu geliyor? SETA uzmanından dikkat... Haberi Görüntüle

Türkiye gerilimi düşürmek için devrede! Bakan Fidan İranlı mevkidaşı ile görüştü! Türkiye gerilimi düşürmek için devrede! Bakan Fidan İranlı mevkidaşı ile... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEYECEK Mİ?

Erkan Baş, "Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyecek misiniz?" sorusuna ise "Süreci bütün ayrıntılarıyla değerlendireceğiz. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenleriyle toplantı yapacağız. 'İttifak olarak ortak bir tutum alalım' diyeceğiz. Bizim ittifakımızın hem cumhurbaşkanlığı hem parlamento seçimlerinde ortak bir tutum alması lazım. Emek ve Özgürlük İttifakı bir seçim ittifakı değil. TİP, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ortak bir tutum almasını zorlar." yanıtını verdi.

Baykar'a 'jet yakıtı satmışlar' iftirası atan İBB provokatörü tutuklandı Baykar'a 'jet yakıtı satmışlar' iftirası atan İBB provokatörü tutuklandı Haberi Görüntüle

''MUHALİF OLACAĞIZ''

Sözlerine devam eden Erkan Baş, 'Biz önümüzdeki seçimlerde iktidara geliyoruz’ demedik. Biz 'Hedefimiz önümüzdeki seçimlerde ana muhalefet olmak' dedik. Biz 4 milletvekiliyle yaptığımız şeyi 14 milletvekiliyle ana muhalefet gücünde yapabiliriz. Ana muhalefet olursak Kemal Kılıçdaroğlu’na da muhalif olacağız.'' şeklinde konuştu.

Özgür Özel ameliyat mı oldu? Özgür Özel ne ameliyatı oldu? Özgür Özel ameliyat mı oldu? Özgür Özel ne ameliyatı oldu? Haberi Görüntüle

TİP BAŞKANIYLA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Hatırlanacağı üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen'in ardından TİP Başkanı Erkan Baş ile görüşmüştü. İki lderin görüşmesi yaklaşık 40 dakika sürmüştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading