Yandex Metrica
SON DAKİKA
TİKA'dan Saraybosna'ya donanım desteği

TİKA'dan Saraybosna'ya donanım desteği

TİKA, Saraybosna’da 370 yaşlı kimsenin barınma ve sağlık hizmeti sağlayan Saraybosna Kantonu Yaşlılara Hizmet Merkezine antibakteriyel ürün desteğinde bulundu

Gündem

12.02.2024, 14:20

TİKA, SARAYBOSNA KANTONU YAŞLILARA HİZMET MERKEZİNE DONANIM DESTEĞİ SAĞLADI

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna’da 370 yaşlı kişiye hem barınma hem de sağlık hizmeti sağlayan Saraybosna Kantonu Yaşlılara Hizmet Merkezine antibakteriyel yatak ve tekstil ürünü desteğinde bulundu.

TİKA'nın açıklamasına göre, 1952 yılından beri kamu kurumu olarak görev yapan Saraybosna Kantonu Yaşlılara Hizmet Merkezinin, ihtiyaç sahibi olan yaşlı bireylere konaklama, barınma, sağlık  ve sosyal etkinlik hizmetleri sunduğu bildirildi.

116 çalışanın görev yaptığı merkezin giderleri Saraybosna Kantonu bütçesinden sağlanan kaynakla karşılanıyor. Merkezde 370 yaşlının konakladığı belirtilen açıklamada, yaşlıların sağlık durumlarına göre tek kişilik, ikili kişilik ya da daha fazla sayıda kişinin kalabileceği odalar olduğu, her katta ortak yaşam odaları ve sosyalleşmelerine imkan tanıyan etkinlik odalarının da bulunduğu ifade edildi.

Merkezin hizmet sunduğu yaşlı ve engellilerin daha sağlıklı ve kaliteli bir ortamda konaklamaları amacıyla proje yürüten TİKA, merkeze ihtiyaç duyulan antibakteriyel yatak ve tekstil ürünleri desteğinde bulundu.

TÜRKİYE İHTİYAÇLARIMIZI KISA SÜREDE ULAŞTIRDI

Malzemelerin tesliminde gerçekleştirilen töreninde konuşan Merkez Müdiresi Melisa Alibasic Hadzic, bakım merkezlerinde yaşayan yaşlıların, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında en hassas grup içinde olduğunu ifade etti.
Hizmet merkezlerinde konaklayan yaşlıları misafirleri olarak gördüklerini, hem sağlıklı hem de huzurlu bir ortamda hizmet almaları için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Hadzic, ihtiyaç duydukları donanım malzemeleri Türkiye tarafından kendilerine hızlıca  sağlandığı için Türk halkına teşekkür etti.

TİKA Saraybosna Koordinatörü Muhammed Ünal ise sunduğu hizmet ve üstlendiği misyon açısından özel bir konuma sahip olan merkeze destek sağlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ünal, gerçekleştirilen projenin fizyolojik¸ sosyal ve psikolojik bir takım gerileme ya da değişimlerin görüldüğü 65 yaş üstü dönemde yaşlı nüfusunun korunmasına ve iyi hallerinin korunmasına anlamlı bir destek olduğunu belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading