Yandex Metrica

THY ve Yıldız Holding'den dev kampanya! Deprem şehirlerine konut kampanyası başlatıldı

THY ve Yıldız Holding'den dev kampanya! Deprem şehirlerine konut kampanyası başlatıldı

Türkiye’nin en büyük markalarından Türk Hava Yolları ve Yıldız Holding asrın felaketi olan depremin vurduğu şehirlerde toplu konut inşa etme kampanyası başlattığını duyurdu. İki şirket çağrıda bulunarak, “Gelin, Türkiye genelinde özel sektör şirketleri ve kamu kurumlarıyla birlikte bölgedeki barınma sorununu ele alalım, bir kampanya başlatalım” dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:26

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem beraberinde 10 ili derinden etkiledi. Depremlerin meydana geldiği bölgede binlerce bina adeta kağıt gibi yıkıldı. AFAD şimdiye kadar, 12 bin 141 bina ve 66 bin 58 bağımsız bölümün yıkıldığını duyurdu. Bu sayılara ek ağır ve orta hasarlı binalar da eklendiği vakit yıkılan bina sayısının iki katına çıkacağı düşürülüyor.

Depremin en sert darbesinin vurduğu şehirlerde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da yaptığı açıklamada “Yüz binlerce konutu altyapısı ve üstyapısıyla yeniden inşa edecek, daha doğrusu depremde büyük yıkıma uğrayan şehirlerimizi yeni baştan kuracak planlamaları yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

Birkaç haftaya kadar da somut adımların hayata geçiriliceğini belriten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir yıl inşallah ben süre bekliyorum. 1 yıl içerisinde inşa ve ihya çalışmalarını halledeceğiz” kaydetti.

Rafael Cemo Çetin aslen nereli, kaç yaşında? Rafael Cemo Çetin kimdir? Rafael Cemo Çetin aslen nereli, kaç yaşında? Rafael Cemo Çetin... Haberi Görüntüle

BİN KONUTLUK MAHALLE İNŞA EDİLECEK

Depremde yerle bir olan binaların tekrardan inşa edilmesi sürecine iş dünyasından dev destekler gelmeye devam ediyor. Türkiye’nin küresel markası Türk Hava Yolları ve gıda devi Yıldız Holding toplu konut kampanyası başlattı. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Bolat, sosyal medya hesapların yaptığı açıklama doğrultusunda, deprem bölgesine THY olarak bin konut inşa edeceklerini belirtti. 

Bolat, THY olarak bin konutluk mahalle yapacaklarını belirterek, "Herkes bugün için canhıraş çalışıyor, yardım topluyor. Ama yarın daha önemli olacak. 10 milyon vatandaşımızın çoğunun ev ihtiyacı olacak. Biz, bin konutluk bir THY mahallesini deprem bölgesinde inşa etmeyi düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

205 milyonluk vurgun! 3 yıl boyunca müşterileri ayakta uyutmuşlar 205 milyonluk vurgun! 3 yıl boyunca müşterileri ayakta uyutmuşlar Haberi Görüntüle

DEV FİRMALARDAN ÇAĞRI

THY Yönetim Kurulu Başkanı Bolat, bankalar, büyük holdingler, futbol takımları ve milyarderlere “Bizim bu teklifimizin aynısını yapmaya var mısınız? Yurt dışında yaşayan Türkler, STK'lar sizler var mısınız? Sizin de buralarda bir mahalleniz olsun" çağırısında bulunarak deprem bölgelerine konut inşa etmeleri için destek istedi.

Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma imzalanacak! Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma... Haberi Görüntüle

İYİ Parti'de bir ayrılık daha: Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder görevinden istifa etti İYİ Parti'de bir ayrılık daha: Ankara İl Başkanı Akif Sarper... Haberi Görüntüle

YILDIZ HOLDİNG'DEN ÇAĞRI

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklama doğrultusunda, “Çadırlardaki sürenin uzamasıyla birlikte insanlarımız büyük zorluklarla karşı karşıya kalacak. Bu yüzden barınma ihtiyacının acil olarak çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. İş dünyasındaki dostlarıma sesleniyorum; gelin, Türkiye genelinde özel sektör şirketleri ve kamu kurumlarıyla birlikte bölgedeki barınma sorununu ele alalım, bir kampanya başlatalım.” açıklamasında bulundu.

Asrın felaketinin henüz ilk günlerinden itibaren Türkiye genelindeki perakende marketlerde özellikle bebek bezleri ve mamaların büyük bir hızla tükendiğini belirten Ülker, Türk milletinin gösterdiği hassasiyet ve cömertlik sayesinde yaraların hızla sarılacağına inandığını belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading