Yandex Metrica

Tesislerin yarısı bombalanmayı bekliyor: PKK/YPG Suriye petrolünü çalmaya devam ediyor

PKK/YPG, Suriye petrolünü Amerikalılarla birlikte çalmaya devam ediyor. Son yılların en büyük hırsızlığına Türk Silahlı Kuvvetleri Pençe-Kılıç operasyonlarıyla darbe vurdu ancak terör örgütü halen günde 30 bin varilin üzerinde petrol kaçırmaya devam ediyor.

Gündem

23.01.2024, 20:09

Suriye kuzeyinde teröristlerce işletilen petrol-gaz tesislerinin yarısı Pençe-Kılıç Harekâtı ile tahrip edildi. Sahadaki bilançoya ilişkin bir haber yayınlayan Lübnan merkezli El-Ekber gazetesi, 20 Kasım'da başlatılan hava operasyonlarında Suriye ve Irak'ta 500'den fazla hedefin vurulduğunu, PKK/YPG'nin işletmekte olduğu petrol ve gaz tesislerinin yarısının hizmet dışı kaldığını bildirdi. 

Suriye'nin 3'te 1'ini ABD ordusuyla birlikte işgal eden ve bölgenin yeraltı kaynaklarını Amerikalılarla birlikte çalmakta olan terör örgütü, üretim kabiliyetine büyük darbe yiyerek gelir kaybından oldu. Ancak sahada hâlâ vurulmayı bekleyen çok sayıda petrol tesisi bulunuyor. 

PKK/YPG özellikle Suriye kuzeydoğusunda çok sayıda petrol kuyusunu ve gaz dolum tesisini işletmeye ve bundan elde ettiği gelirle terör faaliyetlerini finanse etmeye devam ediyor.

ALES/1 Soru kitapçığı ve cevap anahtarı! ALES/1 sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli oldu 2024? ALES/1 Soru kitapçığı ve cevap anahtarı! ALES/1 sonuçları açıklandı mı,... Haberi Görüntüle

TEK TESİSTE GÜNDE 13 BİN TÜP DOLUMU YAPILIYORDU

Operasyon kapsamında geçtiğimiz günlerde Türk SİHA'larınca vurulan El-Süveydiye gaz tesisinde günlük 13 bin mutfak tüpü dolumu gerçekleştirildiği, sözkonusu tesisin bombardımanla birlikte devredışı kaldığı belirtiliyor. Sadece bir tesisten günde 13 bin tüpün dolumu yapıldığı düşünüldüğünde PKK/YPG'nin hırsızlık boyutu ortaya çıkıyor. 

Teröristler halen Kahtaniye, Rumeylan, Kamışlı, Haseke ve özellikle daha güneyde Deyrizor yakınlarındaki El-Ömer bölgesinde çok sayıda petrol kuyusunu işletiyor ve buralardan kaynak çalmaya devam ediyor.

Suriye Petrol ve Maden Bakanlığı, geçtiğimiz ekim ayında bölgeden çıkarılan petrolü Irak'a taşıyan kamyon konvoy görüntülerinin Ruslar tarafından servis edilmesinden sonra yaptığı bilgilendirmede, ABD ile PKK/YPG'nin günde 66 bin varil petrol çalmakta olduğunu duyurmuştu. 

Örgütün işlettiği tesislerin yarısının TSK operasyonlarıyla tahrip edildiği düşünüldüğünde kabaca bir hesapla PKK/YPG'nin halen günde 30 bin varilin üzerinde üretim yaparak bunu Irak'a kaçırmakta olduğu sonucuna varılıyor.

PKK/YPG'nin Suriye'den petrol çalmakta kullandığı tesisler Pençe Kılıç Harekâtı ile vuruldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading