Yandex Metrica

Teröristlerin korkulu rüyası Şehit Nimet Encü'nün başarılarla dolu vatan yolculuğu

Teröristlerin korkulu rüyası Şehit Nimet Encü'nün başarılarla dolu vatan yolculuğu

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin korkulu rüyası şehit güvenlik korucusu Nimet Encü 16 yaşında başladığı mesleğine şehadetinin son gününe kadar devam etti. Irak ve Suriye'nin kuzeyinde çeşitli görevlere gönüllü olarak en önde giden Encü, operasyonlarda gösterdiği başarılardan ötürü birçok ödül aldı.

Gündem

23.01.2024, 22:17

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'O bir efsaneydi' dediği güvenlik korucusu Nimet Encü, Eren Abluka operasyonunda çıkan çatışmada şehit olmuştu. 

Zehir tacirlerine geçit yok! 41 İlde eş zamanlı operasyon: Çok sayıda sokak satıcısı yakalandı Zehir tacirlerine geçit yok! 41 İlde eş zamanlı operasyon: Çok... Haberi Görüntüle

BÖLGE HALKI İÇİN GİZLİ BİR KAHRAMANDI

90'lı yıllardan beri teröristlerin korkulu rüyası olan Nimet Encü'nün 16 yaşında başladığı koruculuk mesleğine şehadetinin son gününe kadar devam ettiği biliniyor. Encü, Irak'ta, Kato,'da Gabar'da, Bestler Derelerde ve Cudi'ye sürekli görevlere gidiyordu. 90'lı yıllarda çocuk yaşta PKK terör örgütüne karşı verdiği mücadeleler ile bilinen şehit Encü, bölge halkı için gizli bir kahramandı. 30 sene PKK terör örgütüne karşı mücadele eden Nimet Encü, onlarca çatışmaya girdi.

Kurultay öncesi harekete geçti! Meral Akşener'den beklenmedik hamle: Tek tek kaldırdı! Kurultay öncesi harekete geçti! Meral Akşener'den beklenmedik hamle: Tek tek... Haberi Görüntüle

MEHMETÇİKLERE KALKAN OLDU

Gösterdiği başarılar nedeniyle birkaç sene içerisinde korucularından oluşan "Fırtına Özel Operasyon Timi"nin başına geçti. Tim komutanı olarak yurtiçinde ve yurtdışında sayısız operasyonlara katıldı. Özellikle Gabar, Cudi ve Bestler Dereler bölgelerinde icra edilen operasyonlarda üstün başarılar sergiledi. Operasyonlar esnasında birçok terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirilmesinde aktif olarak rol aldı. Bölgedeki sağladığı istihbari bilgilerle bölgedeki Mehmetçiklere kalkan oldu.

Joker 2 filmi ne zaman, hangi tarihte çıkacak? Joker 2 hangi platformda yayınlanacak? Joker 2 filmi ne zaman, hangi tarihte çıkacak? Joker 2... Haberi Görüntüle

BİRÇOK ÖDÜL ALDI

Operasyonlarda gösterdiği başarılardan dolayı çok sayıda ödül aldı. Tüm operasyonlarda timinin en önünde yürüyen Encü, son operasyonda gördükleri bir PKK'lı teröristin peşinde düştükleri sırada keskin nişanı atışı ile göğsünden yaralandı. Kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Galatasaray başkanlık seçimi ne zaman 2024 | Galatasaray başkan adayları kimler? Galatasaray başkanlık seçimi ne zaman 2024 | Galatasaray başkan adayları... Haberi Görüntüle

AİLESİ ŞEHİT ENCÜ'YÜ ANLATTI

Şehidin oğlu Barış Encü; "Şehidimiz 29 yıldır bu işin içerisinde ve sürekli operasyonlara giderdi. Yolundan hiç şaşmazdı. Önceliği operasyonlar ve terörle mücadelesiydi ve vatanı için savaşarak var olan biriydi. Allah'a şükürler olsun. Dün öğrendik şehidimizin kanı yerde kalmadı. Alnımız açık ve rahatlıkla uyuyabiliriz bundan sonra babamın kanı yerde kalmadı. Görev arkadaşlarına, devletimize, teşekkürlerimizi iletiyoruz. Çok mutlu olduk bizi yalnız bırakmadılar. Valimiz, bütün komutanlarımız hepsi yanımızda oldular bunun için minnettarız. Babamın eski kıyafetleri yırtılmıştı operasyonda yeni kıyafetler almıştı. Kıyafetleri giyinip aynanın karşısına geçip bana dönerek 'oğlum nasıl oldu' diye sormuştu. 2 saatten fazla aynanın karşısında kaldı. Benim babamı son görüşüm o oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading