Yandex Metrica
SON DAKİKA
Teröristleri panikleten tatbikat: Suriye Milli Ordusu, Rasulayn cephesini hareketlendirdi

Teröristleri panikleten tatbikat: Suriye Milli Ordusu, Rasulayn cephesini hareketlendirdi

Son dakika haberi... Suriyeli muhalif gruplar, terör örgütü PKK/YPG'den temizlenen Barış Pınarı harekât bölgesinde tatbikat yaptı.

Gündem

23.01.2024, 18:47

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) 2019 Ekim'inde terör örgütü PKK/YPG'den arındırdığı topraklarda dikkat çeken bir tatbikat gerçekleştirildi.

Tel Abyad ile Rasulayn arasındaki 120 kilometrelik hattın temizlendiği Barış Pınarı harekât bölgesinde muhalifler askeri intikal çalışması yaptı.

Rasulayn cephesinde terör örgütünün yuvalandığı Tel Temr kasabası yakınlarında icra edilen tatbikatta Suriyeli muhalifler, üzerine silah monte edilmiş arazi araçlarına binerek konvoylar halinde bir bölgeden diğerine ilerledi. 

Geçtiğimiz günlerde Türk Hava Kuvvetleri'nin yürüttüğü ve Suriye-Irak hattında pek çok noktanın bombalandığı Kış Kartalı operasyonunun ardından yapılan tatbikat, bölge halkında heyecana neden oldu. 

Suriye topraklarının 3'te 1'i halen ABD destekli terör örgütü PKK/YPG işgali altında bulunuyor. Teröristlerin hüküm sürdüğü bölgede yöre halkı sık sık TSK ve SMO'yu askeri operasyona davet ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading