Yandex Metrica

Teröristler, Barış Pınarı bölgesinde yemi yuttu: 3 ölü

Teröristler, Barış Pınarı bölgesinde yemi yuttu: 3 ölü

Mehmetçik ve Suriye Milli Ordusu mensuplarının Barış Pınarı Harekâtı ile terörden arındırdığı Tel Abyad kırsalında 3 PKK/YPG'li öldürüldü.

Gündem

23.01.2024, 17:53

Suriye'de 9 Ekim ile 25 Kasım 2019 tarihleri arasında yürütülen Barış Pınarı Harekâtı ile teröristlerden temizlenmiş bölgede PKK/YPG'lilerin imhasına devam ediliyor. 

Tel Abyad ile Rasulayn arasındaki alanı kapsayan harekât bölgesi hudut hattına sık sık sızma girişiminde bulunan teröristler, nöbet halindeki komandolar ve Suriye Milli Ordusu (SMO) mensuplarınca etkisiz hale getiriliyor. 

Zaman zaman taktik savaşlarına sahne olan bölgede dün akşam ilginç bir kovalamaca yaşandı. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre PKK/YPG'li teröristleri tuzağa çekmek isteyen bir SMO mensubu, bindiği motosikletle hudut hattındaki teröristlere ateş ederek kaçmaya başladı. 

Teröristler, bölgede motosikletiyle hızla yol alan Suriyeli muhalifi araçla takibe başladı. Bu esnada yola önceden döşenmiş bir tuzağı fark edemeyen teröristler araçla patlayıcının üzerinden geçtikleri esnada büyük bir gürültüyle sarsıldı. 

İnfilak eden bomba, PKK/YPG'li 3 teröristin ölümüyle sonuçlandı. Araçta bulunan teröristlerden birinin örgüt elebaşılarından biri olduğu belirtiliyor. 
 


Fırat Kalkanı bölgesinin güney ucundaki Bab kırsalında da teröristlerle mücadele sürüyor. Suriye Milli Ordusu mensupları önceki gece bölgeye sızmaya çalışan PKK/YPG'li teröristlere böyle cevap verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading