Yandex Metrica

Teröristbaşı Murat Karayılan: Türk devleti Misak-ı Milli hedefine ulaşmak istiyor

Teröristbaşı Murat Karayılan: Türk devleti Misak-ı Milli hedefine ulaşmak istiyor

Pençe-Kilit operasyonlarıyla Zap bölgesinde ağır darbe yiyen PKK'nın Kandil'deki elebaşı Murat Karayılan, örgüt medyasında yayınlanan son demecinde Türkiye'nin 'Misak-ı Milli' planına dikkat çekti.

Gündem

27.03.2024, 20:48

Pençe-Kilit operasyonuyla Irak kuzeyinde PKK'ya ağır kayıplar verdiren güvenlik güçleri, bir yandan da Suriye kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik yeni harekâtın hazırlığını sürdürüyor. ABD destekli terör örgütüne vurulan darbeler Kandil'de de yankılandı. 

PKK elebaşılarından Murat Karayılan, örgütün propaganda aygıtında yayınlanan son demecinde Zap, Avaşin ve Metina bölgelerinde 'tarihi bir direniş yürüttüklerini' ileri sürdü. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığı yalanına bir kez daha başvuran Karayılan, bomba ve kurşunlarla öldürülen teröristlerin görüntülerine rağmen sahadaki gerçeği inkar etmeyi sürdürdü. 

"Yeni yol ve yöntemlerle savaşıyoruz. Yani öyle olmasa orada kimse duramaz. Neden? Çünkü daima bombardıman var. Namertçe bir saldırı var. Ona karşı çok kutsal ve tarihi bir direniş var" iddiasında bulunan Karayılan, Türk ordusuna yönelik 'mücadelenin' büyük fedakarlık gerektirdiğini söyledi. 

Teröristbaşı Karayılan, "Çetin ve ağır bir savaş var. Yani öyle sıradan bir şey değildir. Bugün 44-45. gününe giriyor, bir ordu çağın tüm silahlarını kullanıyor. Buna karşı ayakta durman imkansızdır. Öyle kolay bir şey değildir. Bir içeriği var. Burası onu söyleyecek yer değildir" dedi.  

Bayramın ikinci günü hava nasıl olacak? Meteorolojiden o illere sağanak yağış uyarısı geldi! İşte 11 Nisan Çarşamba il il hava durumu... Bayramın ikinci günü hava nasıl olacak? Meteorolojiden o illere sağanak... Haberi Görüntüle

TÜRK DEVLETİ MİSAK-I MİLLİ İSTİYOR

Türkiye'nin Misak-ı Milli hattını gerçekleştirmek istediğine dikkat çeken PKK'lı Karayılan şunları söyledi:

"İşte onlar diyor ki Kürt meselesi Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı için en önemli problemdir. Orada Türkiye’nin bekaa sorunu var. Bu sorunu çözmek için insan Türkiye’yi büyütmelidir. Lozan Anlaşması’yla kendilerine verilmeyen Misak-ı Milli sınırlarına kadar Türkiye’yi genişletmek istiyorlar. Bu bir konsepttir." 

"Bir kere daha Osmanlı gibi bölgede büyük bir devlet olmalıdır, yani Irak, Suriye hatta Libya’yı himayesine almalıdır. Türk devletinin üzerinde durduğu konsept budur. Bu, İttihat Terakki hattıdır. Zaten onlar bunun üzerinden birlik olmuşlar. İçinde Kemalistler de var. Ama düşünce İttihat Terakki düşüncesidir, Turancılıktır. Turanizmdir. Diyorlar ki Misak-ı Milli sınırları işgal edilmelidir başka yolu yoktur diyorlar. Hakkımızdır. Kendileri için hak olarak görüyorlar. Diyorlar gerek ki gidip oraya işgal edip almalıyız. Yani bu artık gizli değildir. Bu bizim bir iddiamız değildir. Onların hakikatidir."

"Onlar bu konsept üzerinden yürüyorlar. Şimdi de açıkça diyorlar ki Rojava’da daha önce bazı yerleri aldık, diğer yerleri de alacağız. Bugün Ortadoğu’da bir tehlike vardır. Tehlike nedir? Türk devlet tehlikesi, AKP-MHP tehlikesi, Jön-Türk tehlikesidir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading