Yandex Metrica
SON DAKİKA
Teröristbaşı Abdi, Esed rejiminden hava savunma sistemi istedi: Türk uçaklarına karşı kullanalım

Teröristbaşı Abdi, Esed rejiminden hava savunma sistemi istedi: Türk uçaklarına karşı kullanalım

ABD destekli PKK/YPG'nin Suriye'deki elebaşı Ferhad Abdi Şahin, Esed rejimine mesaj göndererek "Türkiye'ye karşı birlikte mücadele edelim. Rejim, elindeki hava savunma sistemlerini Türk uçaklarına karşı kullanmalı" dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:22

Mehmetçiğin Suriye'ye yeni operasyonu öncesi geçmiş yıllardaki manzaranın neredeyse aynısı yaşanıyor. Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekâtları öncesinde olduğu gibi terör örgütü PKK/YPG yine Esed rejimine sarılarak, işgali altında bulundurduğu bölgelere rejim bayrağı astı. 

Terör örgütünün Suriye'deki elebaşı Mazlum Kobani kod adlı Ferhad Abdi Şahin ise Türk ordusuna karşı Şam'la ittifak önerisinde bulundu ve "Rejimin elindeki hava savunma sistemleri Türk uçaklarına karşı kullanılmalı" dedi. 

İngiliz haber ajansı Reuters'a verdiği demeçte Abdi, "Türkiye'ye karşı birlikte mücadele etmek için Suriye güçleriyle çalışmaya açığız. Ancak buraya ek birlik göndermelerine gerek yok. Suriye ordusunun topraklarını savunmak için yapabileceği en önemli şey, Türk uçaklarına karşı hava savunma sistemi kullanmak olacaktır" dedi. 

Teröristbaşı Ferhad Abdi Şahin

Türkiye'nin askerî harekâtları sırasında bir kısmı imha edilmesine rağmen Şam rejimi envanterinde halen Rus hava savunma sistemleri bulunuyor. Rejim ordusunda S-300'lerin dışında önemli miktarda TOR-M, BUK ve Pantsir bulunduğu sanılıyor. Bu sistemlerin hepsi de daha önce Suriye, Libya ve Karabağ cephelerinde Türk SİHA'larınca başarılı bir şekilde imha edilmişti.  

AUZEF kayıt yenileme uzatıldı mı, nereden, nasıl uzatılır? AUZEF bahar... Haberi Görüntüle

BAYATLAMIŞ DEAŞ MESAJINI TEKRARLADI 

CENTCOM'un yeni komutanı Michael Eric Kurilla göreve atanır atanmaz soluğu YPG/PKK elebaşının yanında almıştı.

ABD destekli terör örgütünün elebaşı, Suriye rejimine sahada işbirliği teklifini 'şartlı' biçimde iletti. "Önceliğimiz Suriye topraklarını savunmak ve hiç kimse bu durumdan sahada kazanç sağlamak için yararlanmayı düşünmemeli" diyen Abdi, ABD ve Avrupa'ya da yine DEAŞ üzerinden mesaj gönderdi. 

Türkiye'nin Suriye'ye operasyonunun DEAŞ'ı yeniden canlandırabileceğini ileri süren Abdi, DEAŞ'lıların bulunduğu hapishaneleri koruyan örgüt üyelerinin cepheye gönderilmesinden ötürü bu mahkumların serbest kalabileceğini savundu. 

Teröre BOZDOĞAN darbesi! 15 ilde 139 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

HEM ABD HEM DE RUSYA '30 KM'YE İMZA ATMIŞTI

Ömrü Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kalleş saldırılar tasarlamakla geçen ve yıllarca Kandil'de eğitim gören Abdi, 8 Haziran'da Ankara'ya gelecek Rus heyetinin Türkiye'yi operasyondan vazgeçirebileceğini ileri sürdü. 2020 Ekim'inde Barış Pınarı Harekâtı'nı bitiren mutabakatın altına imza atan Rusya, terör örgütünün Türkiye sınırından 30 kilometre uzaklaştırılacağını kabul etmişti. Benzer bir anlaşmaya ABD de imza atmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading