Yandex Metrica
SON DAKİKA

Terör örgütü seferberlik ilan etti! Mehmetçik ve Suriyeli savaşçılar operasyona hazırlanıyor

PKK/YPG'ye anlık bilgi sağlayan Amerikan ordusu, terör örgütüne Suriye'de 'seferberlik' ilan ettirdi. Bu durum Mehmetçiğin büyük harekâta başlamasının artık an meselesi haline geldiğini gösteriyor.

Gündem

23.01.2024, 19:30

Suriye kuzeyine yönelik başlatılması planlanan büyük harekât konusunda kritik saatler yaşanıyor. Münbiç ve Tel Rıfat çevresindeki terör noktaları dün geceden beri yoğun biçimde vuruluyor. En az 20 teröristin öldürüldüğü bölgeye taarruz hazırlığı yapan Suriye Milli Ordusu (SMO) ise terör bölgesi ile sınır hattı boyunca teyakkuz durumunda bekliyor. 

Bölgeden gelen sıcak bilgiye göre ise Aynel Arab sınırında bulunan Esed unsurları PKK ile ortak mevzilerini terk ettiği bildirildi. 

Operasyonda kullanılacak çok sayıda obüs dün gece Fırat Kalkanı harekât bölgesindeki yeni konuşlanma noktalarına sevk edilirken Mehmetçik ve SMO birlikleri Münbiç batısındaki hedeflerle Tel Rıfat çevresindeki terör noktalarını etkili biçimde vuruyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Madrid'deki NATO Zirvesi'nin verdiği mesajlar, Suriye kuzeyindeki terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik harekâtın mutlaka başlatılacağını göstermişti. TSK ve SMO'daki olağanüstü hareketlilik sonrası terör örgütü PKK/YPG bugün itibariyle Suriye'de işgal altında tuttuğu tüm bölgelerde 'seferberlik' ilan etti. 

Terör örgütünün duyurduğu seferberlik ilanı, bölgedeki Arap ve Kürt ailelerin çocuklarını zorla alıkoyup cepheye sürebileceği anlamına geliyor. Yıllardır çocuk savaşçı yetiştirmek için Suriyeli ailelere baskı yapan terör örgütü, bölge halkının yoğun tepkisiyle karşılaşıyordu. PKK/YPG'yi destekleyen Amerikan ordusunun örgüte anlık bilgi aktardığı ve teröristlerin bu istihbarat sonrasında seferberlik ilan ettiği belirtiliyor. Tüm bu gelişmeler Suriye'ye yönelik harekâtın çok yakında başlayabileceğine işaret ediyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading