Yandex Metrica
SON DAKİKA
'Terör kırmızı çizgimizdir' diyen Bakan Soylu duyurdu: Sayı 57'ye indi

'Terör kırmızı çizgimizdir' diyen Bakan Soylu duyurdu: Sayı 57'ye indi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz tasvip ediliriz, edilmeyiz ama terör kırmızı çizgimizdir. Buna asla müsaade etmeyiz. Annelerin ortaya koymuş olduğu bir iradenin sonuna kadar arkasındayız. Bu ülkede 5 bin 558 tane çocuğu annelerinden, babalarından koparıp istismar ederek dağa çıkarıyorlardı. Bugün sayı 57'ye düştü.'' ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 22:17

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nevşehir'deki bir otelde düzenlenen "1. Uluslararası Evlat Nöbeti Aileleri Kongresi"nde konuşurken terörle mücadele mesajı verdi. Diyarbakır Anneleri'nin kolay bir iş başarmadıklarını belirten Bakan Soylu, o coğrafyadaki iklimde, bir tek kadının bile bir söz söyleyebilme kabiliyetinin elinden alındığı bir baskı iklimini yırtıp atmasının kolay bir iş olmadığını belirtti.

"Terör örgütünün baskısını söküp atabilmek kolay bir iş değildir.'' diyen Bakan Soylu, ''Kadınların dışında hiçbir güç bu baskıyı sökemezdi. 9 yaşındaki evladını kendisinden alıp kalaşnikof veren bir anlayış, kötülükle bile tanımlanamayacak kadar aşağılık bir anlayıştır. Bunu destekleyenler, buna destek olanlar da bunu dünyada sahneye çıkarmak isteyenler de o aşağılık anlayışın en güçlü parçalarıdır. Bu kadar açık ve net. Bir çocuğun en büyük gücü annesinin kucağıdır. 50 yaşına gelsek de 60 yaşına gelsek de annemizin kucağına başımızı koyduğumuz an masumiyetimizi tekrar yakalarız. Anne o masumiyeti yaratan bir varlıktır. O anneleri oraya getiren, o HDP binasının önüne getiren o HDP binasının önünde o anneleri, o cesaretiyle beraber var eden anlayış tam da bu masumiyettir." ifadelerini kullandı.

Deniz seferlerine fırtına engeli! İşte iptal edilen o seferler... Haberi Görüntüle

''PKK'NIN SİYASİ KOLU HDP''

Bakan Soylu, 1200'ün üzerinde dağdan gelenlerle, teslim olanlarla, iknayla gelenlerle yaptıkları çalışmalar çerçevesinde yüzde 35'inin HDP'den gittiğini kendi ifadelerinde ortaya koyduğunu belirtti. Bu kişilerin HDP binasından, festivallerden, partinin örgüt yapısı içerisinden götürüldüklerini anlattıklarına işaret eden Soylu, şu ifadeleri kullandı; "Böyle diyerek aslında HDP'nin bir siyasi parti olmadığını, HDP'nin tamamen PKK terör örgütünün siyasal kolu olduğunu, siyaset meşruiyet alanını istismar ettiğini ortaya koymaktadır. Şimdi HDP'nin, Anayasa Mahkemesi parasına blokaj koyuyor.

İfadelerden birinde diyor ki, 'Murat Karayılan'ın belirlemediği hiç kimse HDP'nin genel saymanı olamaz.' Biz bu ülkede vergi vereceğiz. Bu insanlar emek verecek. Burada tarım üretecek. İnsanlar gece sabahlara kadar kamyonları, tırları sürecekler. Bir yerden bir yere taşıyacaklar. Sonra onların verdiği vergilerle birlikte bu ülkenin meşru bir siyasi partisinin muhasibini, genel saymanını Murat Karayılan belirleyecek. Sonra buna niçin siz yasak koydunuz? Yani Kandil'den Türkiye'nin hazinesinden, maliyesinden bir siyasi partiye aktarılan parayı Murat Karayılan belirleyecek, dağıtımını o sağlayacak. Nereye gideceğine, naylon faturalarla o karar verecek. Ardından bunu niçin gerçekleştirdiniz diye gerçekleştirenlere kabahat bulunacak. Şimdi dokuz yaşındaki, on yaşındaki çocukları dağa çıkaracaklar. Yine meşru sistem içerisinde belediyelerden dağlara erzak götürülecek. Mühimmat götürülecek. Silah taşınacak. Kurdukları sözde mahkemelere, kurdukları vergi mahkemelerine, vergi alanlarına insanlar taşınacak ve götürülecek. Sıraya girecek insanlar. Sonra bu siyasi parti olacak. Bugün ülkeye hizmet etmek isteyen siyasi partilerle de eşteş olarak değerlendirilecek."

ABD'ye oğluyla kaçan Eylem Tok'un yeni planı ortaya çıktı! New... Haberi Görüntüle

''HDP'DEN MEDET UMANLAR DA AYRI BİR GARABET''

Muhalefetin HDP ile işbirliğii çerisinde olduğunu ima eden Bakan Soylu, "Onlarla siyasal iş birliğine girip onlardan medet umup, onlardan gelecek bekleyenler de ayrı bir garabet. Ha, ondan sonra ne yaparsın, ondan sonra kendi belediyene dağdan geleni terörist olarak değil, ot toplayıcı olarak aldığını söylemek zorunda kalırsın. Nerede, televizyonların karşısında. Eğer biz gerçeği öldükten sonra söyleyeceksek böyle bir imkanımız yok zaten, bu memlekete yapacağımız en büyük hizmet çalışmaktır, doğrudur ama bu milletin huzurunda doğruları söylemek zorundayız. Kim, ne derse desin, hangi kalemşörleri ne iftira atarlarsa atsınlar, vallahi ne kadar atarlarsa atsınlar her iftiraları Cenab-ı Allah'ın bize vermiş olduğu hakikaten bu milletle yapmış olduğumuz sözleşmeyi daha çok kuvvetlendirmektedir. Doğru söyleyeceğiz, çalışacağız, gayret göstereceğiz, mücadele edeceğiz." diye konuştu.

CHP'de algı belediyeciliğine devam! Mansur Yavaş'ı seçim telaşı sardı: Bitmemiş... Haberi Görüntüle

''BUGÜN SAYI 57'YE DÜŞTÜ''

Bundan 4 yıl önce bu ülkeden bir tek kız çocuğunun daha dağa çıkmayacağını söylediğini belirten Soylu, bunu annelere cesaret vermek, destek olmak, çocuğuna sahip çıkması için ve onu kendinden koparmak isteyenlere dirensin diye söylediğini anlattı. Galip geldiklerini belirten Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülkede 5 bin 558 tane çocuğu annelerinden, babalarından koparıp istismar ederek dağa çıkarıyorlardı. Bugün sayı 57'ye düştü. Bu kadar basit. Oradan gelenlerin sayısı da onun neredeyse üç katı kadar. Devletin anneleriyle, babalarıyla ikna ederek getirdiklerinin sayısı. Biz terör örgütlerinin oluşturduğu o iklimi dağıttık, parçaladık, yaktık, yok ettik. Şimdi çocuklarımız mühendis oluyor, doktor oluyor, öğretmen oluyor, hemşire oluyor ve göreceksiniz kızdıkları için söylüyorum, Bağdat'ın, Şam'ın Erbil'in, Afganistan'ın da huzurunu Anadolu sağlayacak. Etrafımızdaki coğrafyanın huzurunu Anadolu sağlayacak. Daha yeni başladık. Biz Akıncılarız. Bir kısmını yaparız. Yapabildiğimiz kadar, bizden sonra gelenler bayrağı alırlar ve devam ettirirler. Bu ülke bizim ülkemiz. Her bir ferdiyle beraber, siyasal tartışmalar içerisinde olabiliriz, olur. Ülkemize hizmet etmek için söylenen her siyasi sözün emrine amadeyiz. Tasvip ederiz, etmeyiz. Biz tasvip ediliriz, edilmeyiz ama terör kırmızı çizgimizdir. Buna asla müsaade etmeyiz. Annelerin ortaya koymuş olduğu bir iradenin sonuna kadar arkasındayız. Onların neler çektiklerini, ne sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını, arada derede nasıl eziyet çektiklerini, kendilerini nasıl anlatamadıklarını, ürkütüldüklerini, korkutulduklarını elbette ki biliyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading