Yandex Metrica
SON DAKİKA
Temel gıdada KDV indirimleri başladı! Zincir marketlerden arka arkaya indirim duyuruları geldi

Temel gıdada KDV indirimleri başladı! Zincir marketlerden arka arkaya indirim duyuruları geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün yaptığı açıklamanın ardından temel gıda ürünlerindeki KDV indirimi etiketlere yansımaya başladı. Dev market zincirlerinden arka arkaya indirim açıklamaları geldi.

Gündem

09.03.2024, 02:03

Geçtiğimiz cumartesi günü açıklanan yeni ekonomi paketinde enflasyon ile mücadelede önemli bir adım da atıldı. Temel Gıda maddelerinde KDV oranı yüzde 8'den yüzde 1'e indirilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan indirim için bugünü işaret etmişti. Dev market zincirlerinden de arka arkaya indirim açıklamaları geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Sağlık alanında dünyada Türkiye'nin eline su dökecek ülke... Haberi Görüntüle

CARREFOURSA

Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinden biri olan CarrefourSa açıklama yaparak, "Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesi açıklamasının ardından 42 bin ürünümüzün fiyatını bu karar doğrultusunda düzenledik." İfadelerini kullandı.

Murat Kurum'dan Büyük İstanbul Mitingi'nde önemli açıklamalar Haberi Görüntüle

MİGROS

Bir diğer önemli zincir marketlerden Migros da KDV indirimini etiketlerine yansıttığını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesi açıklamasının ardından 20 binin üzerinde ürünümüzün fiyatı bu karar doğrultuda indirilmiştir."

2024 MANİSA-SARIGÖL SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Sarıgöl'de hangi... Haberi Görüntüle

METRO MARKETLER

KDV indirimi ile ilgili olarak Metro marketlerden yapılan açıklamada ise, "Değerli müşterilerimiz KDV indirimi düzenlemesi 14 Şubat 2022 tarihinde fiyatlarımıza yansıtılmıştır. Bugün itibarıyla indirimli KDV oranları ile alışveriş yapabileceğinizi bilgilerinize sunar mağazalarımıza bekleriz." denildi.

Birlikte başaracağız! Hamza Dağ: İzmir'in yerel yönetim anlamında hizmete ihtiyacı... Haberi Görüntüle

BİM A.Ş

İndirim uygulayan bir diğer önemli zincir market ise BİM. Marketten yapılan açıklamada, "13 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararda belirtilen ürünlerde yüzde 8'den yüzde 1'e indirilen KDV oranlarını 14 Şubat 2022 tarihi itibarıyla raflarımıza yansıtmış bulunmaktayız" ifadelerine yer verildi.

HAPPY CENTER

Happy Center, KDV’de 7 puanlık indirimini tüm noktalarında hayata geçirdi. Happy Center KDV indirimini bugün sabah saatlerinden itibaren tüm marketlerinde etiketlerine yansıttığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan nerede oy kullanacak 31 Mart 2024? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın... Haberi Görüntüle

ŞOK MARKETLER

Yapılan KDV indirimi ŞOK Marketler'in raflarındaki yüzlerce ürüne de yansıdı. Bugün itibarıyla başlayacak olan gıda ürünlerindeki fiyat indiriminin bakliyattan yağa, tüm gıda ürünlerinde ŞOK’un onlarca kategorideki yüzlerce ürününe yansıdığı duyuruldu.

Mahzen-23! Kaçakçılığa geçit yok: Interpol tarafından aranan 2 isme operasyon Haberi Görüntüle

KİM MARKET

Kim Market'ten yapılan açıklamada ise "Enflasyonla mücadele kapsamında açıklanan ve gıda ürünlerinde uygulanacak olan yüzde 7 KDV indirimi 14 Şubat 2022 itibariyle tüm Kim Market mağazalarında fiyatlara yansıtılacaktır" dendi.

Türkiye'nin konuştuğu para kulesi trafiğinde skandal savunma: Valizde 20 bin... Haberi Görüntüle

ÇAĞRI MARKETLER

Çağrı Marketler'den de diğer market zincirleri ile aynı doğrultuda bir açıklama geldi. Şirketten yapılan duyuruda, "Gıda ürünlerinde uygulanacak olan KDV indirimi 14.02.2022 itibarıyla tüm mağazalarımızda hayata geçiyor. KDV indirimi insertlerdeki fiyatlara da ayrıca uygulanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, genç kızı böyle teselli etti: Ağlama yahu bizi... Haberi Görüntüle

A101

İndirimini duyuran zincir market A101 tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi: "Türkiye'nin en büyük market zinciri olarak 13 Şubat 2022 Pazar günü tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kararla temel gıda ürünlerinde yüzde 8'den yüzde 1'e indirilen KDV oranlarından doğan fiyat güncellemelerini 14 Şubat 2022 tarihi itibarıyla 11.000'i aşkın mağazamızda sistemlerimize aktardık. Milletimize hayırlı olmasını dileriz. Münferit bazda olabilecek teknik aksaklıklar için şimdiden özür diler, gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz. Her zaman en kaliteli ürünleri en ucuz fiyatlarla müşterilerimize ulaştırma azmimizi tüm kararlılığımızla sürdürebileceğimizi bilmenizi isteriz."

Kadem Ekşi Maltepelilere müjdeyi duyurdu: Yılda 60 bin 5 yılda... Haberi Görüntüle

ÖZEN GRUP

KDV Sistemini Sadeleştirme Programı kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV’nin yüzde 1’e indirilmesinin ardından gıda perakendecileri hızla etiketleri yenilemeye başladı. Özen Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özen, gıda fiyatlarının çok yükseldiği bu dönemde açıklanan KDV desteğinin çok önemli bir destek olduğunu, vatandaşların gıdaya kolay ulaşabilmesi adına yüzde 7 üzerine ek yüzde 7’ye varan indirimin de kendileri tarafından yapılacağını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading