Yandex Metrica

TEKNOFEST'i ziyaret eden Aziz Sancar: Memleket sevgisini unutmayın

TEKNOFEST'i ziyaret eden Aziz Sancar: Memleket sevgisini unutmayın

TEKNOFEST'te katılan Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, gençlere duyduğu gurur ve memnuniyeti dile getirip, onlara "memleket sevgisini unutmayın" dedi.

Gündem

23.01.2024, 18:01

Dünyaca ünlü, Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen TEKNOFEST'e hem Türkiye'de hem de Türk dünyasında bilimi ve teknolojiyi teşvik etmek amacıyla geldiğini belirtti.

Her yerde kamera ve böcek var demişti! Afyon'u kazanan CHP'li  Köksal'a AK Parti'den tepki: Şikayet et! Her yerde kamera ve böcek var demişti! Afyon'u kazanan CHP'li... Haberi Görüntüle

"MEMLEKET SEVGİSİ OLMAYAN BİR ŞEY YAPAMAZ"

Gördüğü manzaranın kendisini gururlandırdığını dile getiren Sancar, "Memleket sevgisini unutmayın. Memleket sevgisi olmadan bir şey yapılmaz." sözleriyle, gençlere tavsiyelerde bulundu.

Prof. Dr. Aziz Sancar, coşkulu bir katılımla gerçekleşen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e katılarak TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile birlikte etkinlik alanını ve stantları inceledi. Kendisini ilgiyle karşılayan gençlerle fotoğraf çektiren Sancar, burada ayrıca gençlere hitap etti.

Amerikalı aynasız ve Yasemin Allen birlikte mi, sevgili mi?  Yasemin Allen kimdir? Amerikalı aynasız ve Yasemin Allen birlikte mi, sevgili mi? Yasemin... Haberi Görüntüle

"GELECEĞİMİZ İÇİN UMUDUM BÜYÜK"

Sancar, bu konuşmasında, "Buraya Türkiye'de ve Türk dünyasında bilimi ve teknolojiyi teşvik etmek için geldim. Burada gördüğüm gerçekten beni gururlandırdı, bana cesaret verdi. Geleceğimiz için umudum çok büyük. Bunu gerçekleştiren herkese, gençlerimize çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Sancar, kendisine yöneltilen "Geleceğin Nobel'inin yolu TEKNOFEST'ten geçiyor mu?" sorusuna yanıt olarak, "Gelecek Nobel'ler buradan çıkabilir. Tekrar söylüyorum, Nobel için araştırma ve teknoloji yapmayın. İnsanlığa ve ülkemize yararlı bir şeyler yapmak için çalışın. Bilim yapın, teknoloji yapın. Sağolsun Cumhurbaşkanımız bana çok değer veriyor, bütün etkinliklere davet ediyor. Hatta Birleşmiş Milletler'e de davet etmişti. 'Cumhurbaşkanım benim sizin gibi uçağım yok, her yere gidemem ama TEKNOFEST'e mutlaka geleceğim. Sizinle ödülleri vermeye katılacağım. Benim için büyük bir memnuniyet ve şükran vesilesi.' dedim." dedi.

Uzman isimden tüyler ürperten Tokat uyarısı: 6 üzeri deprem olabilir Uzman isimden tüyler ürperten Tokat uyarısı: 6 üzeri deprem olabilir Haberi Görüntüle

"MEMLEKET SEVGİSİNİ UNUTMAYIN"

Burada gençlerin sorularını yanıtlayan Sancar, onlara şu ifadelerle seslendi:

"Çok çalışın. İşler iyi gitmediğinde inatçı olun. Fatih Sultan Mehmet'in dediği gibi 'Ya ben onu alırım ya o beni alır' o düşünceyle iş yapın. Memleket sevgisini unutmayın. Memleket sevgisi olmadan bir şey yapılmaz."

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, konuşmasını tamamlayan Prof. Dr. Aziz Sancar'ın elini öpüp, kendisine şükranlarını iletti. Daha sonra Sancar ve Bayraktar, sahneden katılımcıları selamladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading