Yandex Metrica
SON DAKİKA
TBMM'nin ilk gündem maddesi 'dezenformasyonla mücadele yasası'nda son durum ne?

TBMM'nin ilk gündem maddesi 'dezenformasyonla mücadele yasası'nda son durum ne?

TBMM üç aylık yaz tatilinin ardından bugün mesaiye başlıyor. Gündemin ilk maddesi ise yalan ve algılarla manipülasyon yapan muhalefetin ısrarla reddettiği 'dezenformasyonla mücadele yasası'... Meclis'in 1 Temmuz'da tatile girmesiyle 'dezenformasyonla mücadele yasası' yeni yasama dönemine kalmıştı. Peki dezenformasyonla mücadele yasası şu an ne durumda? İşte tüm detaylar...

Gündem

23.01.2024, 19:52

Türkiye Büyük Millet Meclisi, üç aylık yaz tatilinin ardından bugün mesaiye başlıyor. Meclis geçtiğimiz yasama döneminde muhalefet tarafından ısrarla reddedilen sosyal medyada ve internet üzerinde yapılan dezenformasyonları önlemek amacıyla getirilecek olan yasayı görüşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan iftarda Taş ailesine konuk... Haberi Görüntüle

BASIN KANUNU GÖRÜŞÜLECEK

TBMM’nin gündeminin ilk sırasında AK Parti'nin hassasiyetle üzerinde durduğu 'dezenformasyonla mücadele yasası' bulunuyor. Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Endüstri Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile uluslararası sözleşmelerin uygun bulunmasına dair kanun teklifleri de görüşülecek konular arasında.

Bu görüntüler vahşet! CHP’li belediyede skandal: Bakımı yapılmayan hayvanlar katledildi... Haberi Görüntüle

İNTERNET HABER SİTELERİ SÜRELİ YAYIN KAPSAMINA ALINACAK

Teklifle, internet haber siteleri süreli yayın kapsamına alınacak. Basın kartı başvurusu İletişim Başkanlığına yapılacak, resmi nitelikte kimlik belgesi olarak kabul edilecek. “Halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak amacıyla ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan” kimse, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak.

Murat Kurum İstanbullulara gerçeği açıklayınca İmamoğlu'nun eli ayağına dolaştı! Hafriyat... Haberi Görüntüle

RESMİ İLANLAR İNTERNET HABER SİTELERİNDE YAYIMLANACAK

Resmi ilanlar, şartları Basın İlan Kurumu Genel Kurulunca belirlenecek internet haber sitelerinde de yayımlanacak.

Oy kullanmama cezası ne 2024? Oy kullanmazsam ne olur? Haberi Görüntüle

MİT FAALİYETLERİNE YÖNELİK SUÇ TEŞKİL EDEN İÇERİKLER KATALOG SUÇLARDAN SAYILACAK

İhaleler, işin yapılacağı yerde çıkan bir gazetenin yanı sıra bir internet haber sitesinde de duyurulabilecek. Milli İstihbarat Teşkilatının faaliyetleri ve personeline yönelik suç teşkil eden içerikler katalog suçlar kapsamına alınacak.

Ramazan Bayramı'nda toplu taşımalar ücretsiz mi 2024 ? Bayramda köprüler... Haberi Görüntüle

DEZENFORMASYON YASASI NE DURUMDA?

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal haziran ayında görüşülmeye devam eden 'dezenformasyon yasası' olarak bilinen düzenlemenin TBMM'nin 1 Temmuz günü tatile girmesi nedeniyle ertelendiğini duyurmuştu.

MSB acı haberi duyurdu: Bahar Kalkanı Harekat bölgesinde bir asker... Haberi Görüntüle

'DEZENFORMASYON SİYASET ÜSTÜ BİR KONU'

Kanun Teklifi ile dezenformasyonun suç haline getirileceğini belirten Ünal, şunları kaydetti:

Dezenformasyon siyaset üstü bir konu. Dezenformasyon a partisi ya da b partisi ile ilgili bir konu değil, küresel bir sorun. Dezenformasyonla ilgili ülkelerin yaptığı yasal düzenlemelerin oluştuğu bir zemin maalesef henüz daha olmadı. Mesela kamu barışına karşı dezenformasyon suçu nedir? Kurumlara karşı dezenformasyon suçu nedir? Kişilere karşı işlenen dezenformasyon suçu nedir? Bunun kendi içinde algoritmasının oluşturulması, yasa yapma tekniği ve siber hukuk açısından yapılması gereken düzenlemeler... Yaklaşık 8 aydan beri bu konular çalışılıyor.

Fenerbahçeli futbolcular ceza alacak mı, ne olacak? Osayi Samuel, Michy... Haberi Görüntüle

'RADYO VE TELEVİZYONLARA DA  BASIN İLAN KURUMU TARAFINDAN DESTEK VERİLMELİ'

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ta, kamuoyunda "Dezenformasyon Yasası" olarak bilinen yasanın hazırlıkları öncesinde radyo ve televizyonları ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

Elitaş, sosyal medyanın dezenformasyona sebebiyet vermesinden duyulan rahatsızlığı ifade etti. TVSEN Genel Başkanı Mehmet Okan Kaya'nın radyo ve televizyonların haklarını ilgilendiren talepleri hakkında açıklamalarda bulunan Elitaş, internet medyasına Basın İlan Kurumu tarafından destek veriliyorsa radyo ve televizyonlara da aynı desteğin verilmesi gerektiğini, radyo ve televizyonlara destek verilmiyorsa internet medyasına da destek verilmemesi gerektiğini söyleyerek, "Bir yanlışlık var o işte” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading