Yandex Metrica

TBMM Başkanı Şentop'tan üçüncü dönem adaylık eleştirilerine yanıt! 'Konu 5 sene önce net bir şekilde ortaya koyuldu'

TBMM Başkanı Şentop'tan üçüncü dönem adaylık eleştirilerine yanıt! 'Konu 5 sene önce net bir şekilde ortaya koyuldu'

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 2023 seçimleriyle ilgili gelen eleştirilere cevap verdi. Şentop, "Komisyon raporuna göre bu konu tartışmaya kapalı. 101. madde ile daha önce Cumhurbaşkanlığı yapanlara da 2 dönem tanınıyor" ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 18:47

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde aday olması konusunda gelen eleştirilere cevap verdi. 

Mağarada ölü bulundular: Define avcılığı ölümle sonuçlandı! Mağarada ölü bulundular: Define avcılığı ölümle sonuçlandı! Haberi Görüntüle

ANAYASA KOMİSYONU RAPOR HAZIRLIYOR

Şentop, konuyla alakalı olarak, "Anayasa'nın 101. maddesiyle ilgili bir değişiklikti. Bu anayasa değişikliği teklifi bu konuyu 10 gün görüştü. Anayasa Komisyonu bir rapor hazırlıyor. TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeler bu rapor üzerinden yapılıyor. Komisyonda 2016 yılı sonlarında bu konuya dair, aday olunamayacağına dair  hiçbir şey söylemedikleri gibi aksine Sayın Cumhurbaşkanımızın iki defa aday olacağını hatta daha sonraki seçimde bir kez daha aday olmak üzere 3 defa aday olma imkanını tanıdığına dair ifadeleri var Komisyon'da dile getirilmiş. Komisyonda aksi yönde bir ifade yok." ifadelerini kullandı. 

Şentop, Komisyonda zıt bir görüş belirtilmediği için konunun tartışmaya açılmayacağını ifade etti. 

Dünyanın en güçlü 20 ekonomisi belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada? Dünyanın en güçlü 20 ekonomisi belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada? Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI 3. KEZ DEĞİL 2. KEZ OLACAK

"Yeni getirilen düzenlemeyle 101. maddeyle daha önce Cumhurbaşkanlığı yapmış olanlara da 2 dönem seçilme hakkı getirildiği Komisyon raporlarında da ifade edilmiş." ifadelerine yer veren Şentop, Erdoğan'ın adaylığının 3. kez değil 2. kez olacağını bildirdi. 

Hudut kartalları görev başında: Bayramda vatan nöbeti! Hudut kartalları görev başında: Bayramda vatan nöbeti! Haberi Görüntüle

'BU HUKUKÇILARIN YAPACAĞI BİR TARTIŞMA'

Şentop, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı üçüncü kez değil, ikinci kez söz konusu. Bu hukukçuların yapacağı bir tartışma. Aradan 5 sene geçmiş, jeton yeni düşmüş. 5 sene önce konu net bir şekilde ortaya konulmuş. İki dönem kuralı sonrasında yapılan seçimler için." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading