Yandex Metrica

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a 38 yıllık ödev defteri sürprizi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a 38 yıllık ödev defteri sürprizi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlerle çevrim içi olarak bir araya geldi. Görüşmede, Şentop'un liseden edebiyat öğretmeni Kamil Güney, 38 yıl önceki ödev defterini kendisine ulaştırılması için İl Milli Eğitim Müdürü'ne teslim etti.

Gündem

23.01.2024, 22:01

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Tekirdağ'da görev yapmakta olan öğretmenlerle çevrim içi olarak bir araya geldi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, görüntülü sohbet uygulaması üzerinden canlı yayımlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü Buluşması'nda yaptığı konuşmada öğretmenlerle çevrim içi de olsa beraber olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Survivor yeni bölüm bu akşam mı, ne zaman? Survivor birleşme partisi ne zaman 2024? Survivor yeni bölüm bu akşam mı, ne zaman? Survivor birleşme... Haberi Görüntüle

ŞENTOP, GÖREVİ BAŞINDA ŞEHİT EDİLEN ÖĞRETMENLERİ DE ANDI

Çocukların eğitim ve öğretiminde, terbiyesinde, onların inşası için öğretmenlerin verdiği üstün gayret ve mücadelenin, bilinçle, yorulmadan ve bıkmadan sürmesi temennisinde bulunan Şentop, şu ifadeleri kullandı:

“Başta görevi başında şehit edilenler olmak üzere vefat eden bütün öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Değerli öğretmenlerimiz, milletçe geleceğimizin teminatı çocuklarımızı sizlere güvenle emanet ediyoruz. İnsanın yer yüzündeki macerasıyla birlikte başlayan mesleğinizin özü insanla uğraşmak, insan yetiştirmektir. Öğretmenlik sabırlı olmayı, sebat etmeyi, gayretli olmayı gerektiriyor. Tabii bütün bunları söylerken 18 yıl öğretmenlik yapmış, üniversitede hocalık yapmış birisi olarak konuşuyorum.”

Şentop, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunun altını çizerek, “Öğrencilerinizi toplumumuzun sahip olduğu kültürel değerlerle mücehhez kılarken çok büyük bir hizmeti ifa ediyoruz. Bir yandan toplumsal yaşantının dinamiklerini ve devamını, o esnada da değişen şartlara uyum sağlamalarını ve adapte olmalarını kontrol ederek talim ve terbiyelerini zenginleştiriyorsunuz. Bu sebeple mesleğiniz toplumumuz tarafından en ulvi ve en kutsal meslek olarak vasıflandırılmaktadır” dedi.

Microsoft Office çöktü mü? 2024 Microsoft 365 hacklendi mi? Neden giriş yapamıyorum? Microsoft Office çöktü mü? 2024 Microsoft 365 hacklendi mi? Neden... Haberi Görüntüle

“ÖĞRETMEN, REHBERLİĞİ SAYESİNDE BÜYÜK VE GENİŞ UFUKLAR, BİR YOL SUNABİLİR”

Her insanın hayatına tesir eden bir öğretmeni olduğunu söyleyen Şentop, şöyle konuştu:

“Hepimiz okul sıralarından geçtik. Adını hiç unutmadığımız mutlaka en az bir öğretmenimiz olmuştur. Kendimize model aldığımız, gönül köprüsü kurduğumuz bu öğretmenimiz veya öğretmenlerimiz hayatımızın sonraki safhalarında zihnimizde dost sohbetlerinde yad ettiğimiz insanlar olmuştur. Takdir edersiniz ki bir öğretmen, ruhuna tesir ettiği öğrencilerine, rehberliği sayesinde büyük ve geniş ufuklar, bir yol sunabilir. Mesleğinizin özünde var olan fedakarlığın sahipleri olarak, gözümüzün nuru, geleceğimizin teminatı nesilleri sarsılmaz bir güvenle sizlere emanet ediyoruz.”

Kanal D yayın akışı 12 Nisan Cuma! Kanal D'de bugün hangi dizi ve filmler var? Kanal D yayın akışı 12 Nisan Cuma! Kanal D'de bugün... Haberi Görüntüle

ŞENTOP'A 'ÖDEV DEFTERİ' SÜRPRİZİ

Daha sonra programa katılan Şentop'un imam hatip lisesinden edebiyat öğretmeni Kamil Güney, Meclis Başkanı'nın 1983 yılındaki ödev defterini, kendisine ulaştırması için Ulusan'a teslim etti.

Güney, Şentop'un yazdığı şiirleri tekrar okuduğunu ve öğrencisiyle gurur duyduğunu dile getirdi.

Meclis Başkanı Şentop ise öğretmeninin anlattıkları ve gösterdiği ödev defterinin kendisi için sürpriz olduğunu kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading