Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt

Bakan Pakdemirli ve Tarım ve Orman Bakanlığı, Kılıçdaroğlu'nun orman yangınlarıyla ilgili iddialarına ilişkin yanıt verdi.

Gündem

23.01.2024, 17:44

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlığının sosyal medya hesaplarından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddiaları hakkında açıklama yaptı. 

28 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde çıkan 112 orman yangının 107'sinin kontrol altına alındığını kaydeden Pakdemirli, 5 yangını kontrol altına alma çalışmalarının ise büyük bir özveriyle devam ettiğini bildirdi.

Pakdemirli, her yıl orman yangınlarıyla ilgili yangın mevsimi öncesinde gerekli hazırlıkların yapıldığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Orman yangınlarıyla mücadele doğaya karşı yapılan ve değişen koşullar içerisinde sürdürülen bir mücadele yöntemidir. Mevcut imkanların yanında değişen koşullar, yangına müdahalenin şeklini, yöntemini ve süresini belirlemektedir. İHA'lardan alınan görüntüler Yangın Yönetim Merkezinde değerlendirilerek, kara ve hava ekiplerimiz yangınlara yönlendirilmektedir. Orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarının planlanması ve uygulanması için her yıl yangın mevsimi öncesinde Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından ülke genelini kapsayacak şekilde Orman Yangınlarıyla Mücadele Eylem Planı hazırlanmakta ve bu plan çerçevesinde kurumumuz araç, gereç ve personel planlaması yapılmakta. Sezon öncesi personel eğitimleri ve tatbikatlar yapılmaktadır. Bu tatbikatlar öngörülen bir senaryoya göre gerçekleştiriliyor. Ayrıca valilikler tarafından orman yangınlarıyla mücadele komisyonları tarafından kararlar alınarak, il düzeyinde de kamu kurum ve kuruluşlarının yangınlarla ilgili görevleri belirleniyor."

MHP Belediye Başkanı adayları 2024 | MHP kaç ilde aday... Haberi Görüntüle

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Resim

Resim

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading