Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tarihi zafer sonrası kritik toplantı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk talimatı verdi!

Tarihi zafer sonrası kritik toplantı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk talimatı verdi!

28 Mayıs seçimlerinde sonra parti kurmayları ile MYK'da toplantı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerle ilgili kurmaylarına talimat verdi. Erdoğan’ın ayrıca MYK üyelerine rehavet uyarısında bulunarak, “Çalışın, çalışın, çalışın, durmak yok” dediği öğrenildi. 

Gündem

23.01.2024, 20:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yapılan MYK toplantısında İstanbul ve Ankara'yı önümüzdeki seçimlerde geri alabilmek için kurmaylarına özel bir çalışma yürütme talimatı verdi. Erdoğan herkesin sıkı bir şekilde sürece hazırlanılmasını istedi.

CHP'nin anketçisi Murat Gezici'den İmamoğlu taraftarlarına isyan: 'Tehditler aldım, uğramadığım... Haberi Görüntüle

MECLİS GRUP BAŞKANI KİM OLACAK? 

Bunun yanı sıra toplantıda TBMM’nin yeni döneminde AK Parti grup yönetiminin nasıl olacağının da masaya yatırıldığı öğrenildi. Buna göre TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Sivas Milletvekili Abdullah Güler’in AK Parti Meclis Grup Başkanı, eski Adalet Bakanı ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’nın ise grup başkanvekili yapılması planlanıyor. Mevcut grup başkanvekillerinden Özlem Zengin ve Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun ise görevlerine devam etmesi öngörülüyor.

Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye olarak her sahada varız Haberi Görüntüle

TOPLANTIDA SEÇİMLERE KATILIM ORANLARI ELE ALINDI 

Seçim İşleri Başkanlığı seçim sonuçlarının ele alındığı detaylı bir sunum yaptı. Sunumda 2018, 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen Milletvekili Genel Seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçları masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oyunun en yüksek olduğu il ve ilçeler ile oyların en çok düştüğü il ve ilçeler sunuldu. Toplantıda seçimlere katılım oranları da ele alındı. Katılımın düştüğü yerlerde katılımı artırmak için teşkilata çalışma talimatı verildi.

Seçim görevine gitmeme cezası nedir? 2024 Sandık görevine gidilmezse ne... Haberi Görüntüle

MİLLETVEKİLİ ÇIKARILMAYAN YERLER MERCEK ALTINA ALINDI 

Sunumda, geçmiş dönemdeki seçimler ile son yapılan seçimlerde geçersiz kullanılan oy oranları üzerinde de duruldu. AK Parti’nin milletvekili sayısını artırdığı iller de ele alındı. Yurtdışından gelen oyların etkisi değerlendirildi. Buna göre, 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti Batman’da Yeşil Sol Partiden bir milletvekili alırken, Isparta ve Uşak’ta ise birer milletvekilini İYİ Parti’den almıştı. Yurt dışı oylarının etki alanı bu perspektif üzerinde değerlendirildi. Ayrıca milletvekili çıkarılamayan yerlere de mercek tutuldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading