Yandex Metrica

Tarihi antik kente büyük saygısızlık! Tarihi kalıntıları kapı yaptılar

Tarihi antik kente büyük saygısızlık! Tarihi kalıntıları kapı yaptılar

Side Antik kenti içerisinde Apollon Tapınağı’nın yanında bulunan gece kulübünün tarihi kalıntıları kapı olarak kullanılması, tepki çekti. İşletmeci hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Gündem

23.01.2024, 19:13

Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan ve her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilen Side Antik Kenti'nde M.S. 150'li yıllarda kurulan Apollon Tapınağı'nda skandal bir olay gündeme geldi. 

Kızılcık Şerbeti yeni bölüm bu akşam var mı 12 Nisan? Kızılcık Şerbeti yeni bölüm ne zaman? Kızılcık Şerbeti yeni bölüm bu akşam var mı 12 Nisan?... Haberi Görüntüle

GECE KULÜBÜ GİRİŞİNDE TARİHİ KALINTI KULLANILMASINA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

2 Mayıs akşamı 'Apollon' ismiyle açılan gece kulübünün giriş kapısında tarihi kalıntıların kullanılması tartışmalara yol açtı.

Side Müze Müdürlüğü denetiminde Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feriştah Alanyalı başkanlığında kazı çalışmalarının da sürdüğü alanla sınır olan gece kulübünde, gelen müşterilerin tarihi kalıntıların önüne kurulan X-ray cihazından geçtikten sonra içeri girdikleri görüldü.

İSPARK otomobil otopark ücreti 2024 | Yol üstü 0-1 saat, 1-2 saat ne kadar? İSPARK otomobil 2-4 saat, 8-12 saat ve tam gün kaç para? İSPARK otomobil otopark ücreti 2024 | Yol üstü 0-1 saat,... Haberi Görüntüle

ÖZEL IŞIKLANDIRMA YAPILDI

Yunan ve Roma müzik, uyum ve ışık tanrısı Apollon'a adanmış tapınağın yanındaki gece kulübünün girişine, işletme sahipleri tarafından özel ışıklandırma da yapıldı.

Atalarını yad ettiler! Şafak vakti 'Çanakkale Savaşı Anma Töreni' birbirinden ilginç anlara sahne oldu! Atalarını yad ettiler! Şafak vakti 'Çanakkale Savaşı Anma Töreni' birbirinden... Haberi Görüntüle

KOLLUK KUVVETLERİNE HABER VERİLDİ

Antik kentten sorumlu Side Müzesi Müdürü Özay Özgür, işletme sahiplerinin uygulamasının tamamen usulsüz olduğunu söyleyerek uyarılarda bulunduklarını, bir arkeolog gönderdiklerini ve olayla ilgili kolluk kuvvetlerine haber verdiklerini söyledi.

Özgür, kapının bu şekilde kullanımına izin verilmeyeceğini de dile getirdi. Olayla ilgili sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıklayan Kültür ve Turizm İl Müdürü Candemir Zoroğlu ise böyle bir görüntüye kesinlikle izin verilemeyeceğini kaydetti.

23 Nisan özel sektöre tatil mi? Özel sektör çalışanı 23 Nisan'da tatil yapacak mı? 23 Nisan özel sektöre tatil mi? Özel sektör çalışanı 23... Haberi Görüntüle

'ÖZEL MÜLKİYET SAHİBİNE ZİMMETLİ'

Daha önce restoran olarak kullanılan ve son olarak gece kulübüne dönüştürülen yerin işletmecisi Yasin Tüzel ise şunları söyledi:

“25.02.2021 tarih ve 11945 sayılı karar göre bu parseldeki koruma ve gezi güzergahı planı onaylı olup, amacı Apollon ve Athena tapınaklar bölgesine gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin onaylı projedeki kapılardan girerek özel mülkiyet içinde yer alan eserlerin sergilenmesi ve tapınak bölgesinin kamuya açık gezilmesi sağlanmaktadır. Bu özel mülkiyetin içindeki tüm eserler özel mülkiyet sahibine zimmetli olup korunması ve sergilenmesi özel mülkiyet sahibi tarafından yapılarak tapınaklar bölgesinin devamının gezilmesi sağlanmaktadır.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading