Yandex Metrica
SON DAKİKA
Taliban ilk defa Türk televizyonlarına konuştu: Türkiye ile işbirliği istiyoruz!

Taliban ilk defa Türk televizyonlarına konuştu: Türkiye ile işbirliği istiyoruz!

Taliban'ın Sözcüsü Suhail Shaheen, A Haber canlı yayınına bağlandı. Türkiye'nin kendileri için kardeş ülke olduğunu belirten Taliban sözcüsü, 'Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz' dedi

Gündem

23.01.2024, 17:49

Mayıstan itibaren Afganistan'daki saldırılarını arttırarak devam ettiren Taliban, ülkenin yönetimini tamamen ele geçirdi. 10 gündür şehir merkezlerine saldıran ve 31 ili kontrol altına alan Taliban, son olarak başkent Kabil'e girerek Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kontrolü sağladı. 

Dünkü gelişmelerin ardından bugün A Haber'e konuşan Taliban Sözcüsü Suhail Shaheen, "Herkesin içi rahat olsun. Afganistan'da bir hükümet kurulacak ve bu hükümet dünyadaki düzene uyum sağlayacak." ifadesinde bulundu.

Taliban sözcüsü, konu ile ilgili şunları söyledi:

Zehir tacirlerine izin yok! 53 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı Haberi Görüntüle

'DÜNYADAKİ DÜZENE UYUM SAĞLAYACAĞIZ'

Bizim mesajımız dünyaya şudur; Afganistan'da bir hükümet kurulacak ve bu hükümet dünyadaki düzene uyum sağlayacak. Bölgesel olarak da herkesle uyum içinde olacağız. Pakistan, Afganistan ve çevremizdeki için temel hakları tanıyarak yönetim kurmak istiyoruz. Herkesin içi rahat olsun. Kimse için tehdit oluşturmuyoruz.

Yeni yalan yine yalan! CHP trollerinin algısı bozuldu: Videodaki kişi... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE İLE YAKIN OLMAK İSTİYORUZ'

Türkiye bizim için kardeş ülkedir, İslami bir ülkedir. Burada kardeş ülkenin bizimle olması çok güzel. Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Herhangi bir parasal yardım ya da işbirliği için Türkiye ile yakın olmak isteriz.

Prenses Kate Middleton öldürüldü mü, öldü mü? İngiliz Kraliyet ailesi... Haberi Görüntüle

TALİBAN'IN ÇOCUKLARI KAÇIRDIĞI İDDİASI DOĞRU MU?

Bu haberler doğru değildir. Propaganda için kullanılan haberlere itibar edilmemeli. Böyle bir şey olmamıştır ve yaratılan haberlerdir. Bunlar Kabil'in önceki uluslararası ulusal bilgi merkezinden yapılan haberlerdir. Birçok kez söylendi ve bunlar insanı zehirleyecek şeylerdir. İnanmayın.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading