Sahte diploma saran bir şahıs dolandırıcılık faaliyetlerini sosyal medya hesabından yürütmeye başladı. Sahte diplomaya talep artınca solandırıcı farklı üniversitelerin ve farklı bölümlerin diploma satışını yapabileceği önlisans, lisans ve yüksek lisans için sosyal medya hesabından sayfalar oluşturdu.
Roketsan'dan 'Çelik Kubbe' açıklamasıSAHTE DİPLOMA DOLANDIRICISI PES DEDİRTTİ
Satışını yaptığı belgelerin E-Devlet'e işleyebildiği, orijinalinden farksız olduğu ve hukuki herhangi bir sorun yaşanmayacağını temin etti. Dolandırıcı mühdensilik, doktorluk, veterinerlik ve öğretmenlik gibi bölümlerin diplomalarını hazırlayabildiği öğrenildi.
Elif'in katili eski sevgilisi çıktı: 4 çocuk annesiz kaldıBİNLERCE LİRAYA DİPLOMA HAZIRLIYOR
Sahte diploma satışı yapan sayfanın 2009 yılında kurulduğu ve lisans diplomasının 10 bin lira, yüksek lisans diplomasının 12 bin lira, ön lisans diplomasını ise 8 bin liraya hazırladığı öğrenildi.
Yunanistan'da "Mavi Vatan" paniği! Türkiye'nin hamlesi manşetlere taşındı!30 BİN TL'YE KADAR ALICI BULUYOR
Lisans diploması için yeni ücret belirlediği yüzde 150 zam oranı ile 25 bin lira olduğu öğrenilirken hukuk ve tıp fakülteleri için daha yüksek ücretler talep ettiği öğrenildi. Diploma almı için kişilerden isim, soyisim ve TC Kimlik numarası isteyen dolandırıcıya ilişkin Siber Güvenlik Uzmanı Osman Demircan, "Sahte diploma verilip de bunun gerekli kurumlara eklenebileceğinin söyleniyor olması neredeyse imkansıza yakın bir durum. Burada size sahte diploma vereceğini söyleyen kurumlar aslında arka tarafta daha farklı bir dolandırıcılık yapıyorlar. Bir hikaye dolandırıcılığı yapıyorlar.
Bunun için referansları ve tanıtım videolarını izleyebileceklerini söylüyorlar. Vatandaşa aslında tamamen illegal olan bu durum için bu bu tarz yasa dışı kurumlarla iletişime geçtiğinde 25-30 bin lira gibi bir rakama diploma verebileceklerini ve her türlü sisteme kayıt yapılabileceklerini söylüyorlar.'' dedi.
Rus savaş uçakları Türkiye'ye inmek istiyor: İşte Vladimir Putin'in şok...2 İLA 5 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR
2-5 yıl hapis cezasına çarptırılabileceğini ifade eden Özdal, "Resmi belgede sahtecilik suçunun basit haliyle 2 yılla 5 yıl arasında bir hapis cezası öngörülüyor. Fakat burada aslında mağdur olduğunu iddia edenler ne kadar mağdur? Bunlar da bir suç işleme kastıyla yola çıkıyor. Fakat dolandırıldıkları için bu suç tamamlanmıyor.'' ifade etti.